• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

50 bin yetenek Türk sporuna yön verecek

50 bin yetenek Türk sporuna yön verecek
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği "Türkiye Sportif...

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nde ilk etap taramasında belirlenen 50 bin çocuk eğitimlerine başlıyor. Projenin ilk etabında yaklaşık 423 bin çocuk arasından belirlenen öğrenciler, 2 ay boyunca belirlenen programa göre çalışmalar yapacaklar.

Türk sporunun büyük destekçilerinden Turkcell'in ana sponsorluğunda,Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" ilk meyvelerini veriyor. Türk spor tarihinin en büyük altyapı çalışmalarından biri olarak değerlendirilen projede geleceğin olimpiyat şampiyonları adım adım yetiştiriliyor. Mayıs ayında 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan projede, sadece 1 aylık süreçte 669 ilçede, 3 bine yakın antrenör ve öğretmenin desteğiyle 9 bin 527 ilkokulda, 423 bin 523 üçüncü sınıf öğrencisine ulaşılmıştı. Projenin ilk etap değerlendirilmesi ise tamamlandı. Buna göre kol ve kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özelliklerin tarandığı projede belirlenen yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitimleri başlıyor.

Altyapı haritası oluşturuluyor

Türkiye'nin spor altyapı haritasını, bilimsel veriler ışığında oluşturmak hedefiyle yola çıkılan projede tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren öğrenciler ile herhangi bir testte en yüksek performansı gösteren 50 bin öğrenci, 16 Temmuz-14 Eylül 2018 tarihleri arasında iki ay süreyle eğitime dahil edilecekler. İlk taramaya dahil olan tüm çocuklar ise İl Spor Merkezleri'nde temel spora yönlendirme çalışmalarına katılabilecekler.

"Geleceğimizi inşa ediyoruz"

Kuruldukları ilk günden bu yana TURKSPORU'nun yanında yer aldıklarını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, "Futboldan, atletizme, yelkenden, engelli sporuna yüzmeye kadar hala ciddi bir şekilde Türk sporunun ileri gitmesi için sponsorluk desteğimizi sürdürüyoruz. TURKSPORU sosyal medya hesaplarımızdan da tüm disiplinlerde bilinirlik yaratabilmek için her branşla ilgili paylaşımlar yapıyoruz. Amacımız ülkemizin bayrağını en büyük şampiyonalarda en yükseklerde görmek. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi de TURKSPORU'nun ilerlemesi için temelden verilen bir hizmet. Biz de bu projenin ana sponsoru olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bu proje sayesinde TURKSPORU'nun geleceğini inşa ediyoruz" dedi.

TURKSPORU Dergisi geliyor

Ayrıca yapılan açıklamda; TURKSPORU projesini hayata geçiren Turkcell, şimdi de spor içerikli e-dergi çıkartıyor. 3 ayda bir yayınlanacak TURKSPORU Dergisi'nin ilk sayısı Temmuz ayının sonunda Dergilik uygulaması içinde olacak. Türk sporunun gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen dergide yıldız sporcularla röportajlar, eğlenceli içerikler ve haberler de yer alacak.

Destek başarıya dönüştü

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde ve Turkcell'in ana sponsorluğundaki Türk atletizmi ve Türk yüzmesi gelişimini ve başarılarını sürdürüyor. Bu destek sayesinde 2017'de Ramil Guliyev'in Dünya Şampiyonluğunu, Yasmani Copello'nun Dünya ikinciliğini gören, yine aynı yıl tarihinde ilk kez Mizgin Ay'la Dünya Yıldızlar şampiyonu çıkaran Türk atletizmi, ve Ümit Can Güreş'le Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonluğuna erişen Türk Yüzmesi, 2018 Akdeniz Oyunları'nda da madalyalarına devam etti. İspanya'daki organizasyona Türkiye toplamda 345 sporcu ile katılırken atletizmde 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz, yüzmede ise 1 gümüş, 7 bronz madalya kazandı. Şampiyonada ülkeler sıralamasında Türkiye üçüncü olurken, madalyaların yüzde 17'si bu iki disiplinden geldi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim