• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

5. Üniversite Tanıtımı ve Kariyer Günleri başladı

5. Üniversite Tanıtımı ve Kariyer Günleri başladı
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik Belediyesi tarafından desteklenen 5. Üniversite...

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik Belediyesi tarafından desteklenen 5. Üniversite Tanıtımı ve Kariyer Günleri başladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan prgrasmda açılış konuşması yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitelerin başlıca 3 önemli vazifesinin ve önemli amacının olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi yeni bilgi üretmek, kendisini güncellemek, modern bilgiyle kendisini mücehhez hale getirmek. Başka bir deyişle Ar-Ge yapmak. Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak ve bunlara ağırlık vermek üniversitenin belki de asıl amaçlarından görevlerinden birisidir. İkinci bir görevi, elde ettiği ürettiği bu yeni bilgiyi eğitim öğretim süreçleriyle öğrencilerine aktarmak, onları yeni ve modern bilgiyle donatmak başka bir deyişle eğitim faaliyetleri, eğitim öğretim süreçleri. Yine üçüncü bir amacı, bu ilk amaca bağlı olarak elde ettiği bu bilgiyi yeni bilgiyi bölgesel kalkınmaya, bölgesel kendi bölgesine sunabilmek başka bir deyişle elde ettiği ve ürettiği bilgiyi toplum yararına bölgesine sunabilmek. Bugün düzenlediğimiz kariyer günleri etkinliğimiz de aslında eğitim öğretim süreçlerinin bir devamı olarak öğrencilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz önemli bir etkinlik. Bu yıl 5'incisini düzenliyoruz. Bundan önceki yıl da olduğu gibi kariyer günlerini üniversitemizin bütün faaliyetlerinin bütün fakültelerinin planlandığı şekilde tüm fakülteleri kapsayacak şekilde bir etkinlik olarak organize ettik. Öğrencilerimiz de bu fırsatı mutlaka iyi değerlendirmeli. Eğitim öğretimin sadece 4 yıl okullarında gerçekleştirdiği bir faaliyet olarak değil, bundan sonrasını da planlamak adına kendilerine bir rehber olarak görmeleri gerekir bu programları. Bu açıdan da öğrencilerimize büyük sorumluluklar, büyük görevler düşüyor. Ben bu vesileyle etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"İnsanın rüyaları olmalı, hayalleri olmalı"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, insanın rüyalarının ve hayallerinin olması gerektiğini ifade ederek, "Kariyer gerçekten gidecek yolun, izlenecek yolun planlanması. Nereden başlayacağız, nereye gideceğiz. Bunun düşünülmesi, planlanması son derece önemli. Ama insanın rüyaları olmalı, hayalleri olmalı. Rüyadan doğan bir devletin merkezindeyiz. Osmanlı Devleti rüyadan doğdu. Rüyalarını hedeflere dönüştürmeli. Hayatta hedefleriniz olmalı. Gördüğümüz rüyalar bizde odaklanmalı, hedefleri olmalı ve insan önce tabi ki yaratana, cenabı hakka sonra kendi benliğine ve şahsına inanmalı ve güvenmelidir. Bu hedeflere ulaşacağına inancı olmalı. Bu hedefler doğrultusunda bir kulun takdir yerine gelmesi için yapması gereken ne ise günümüz şartları içerisinde o çalışmaları yerine getirmeli. Kariyerlerinizin ilk basamağındasınız. Yapılacak olan önce okulu verimli şekilde değerlendirerek bitirmek. Daha sonra hayatın şartları içerisinde kariyerlerinizde en üst noktaya çıkabilmek için gerekli çalışmada kendinize inanarak bu noktada çalışmak. İnsanların hedefleri konusunda durmadan ve dinlenmeden çalışmaları lazım. Bir taraftan şehirlerimizin imarıyla uğraşırken diğer taraftan da nesillerimizin ihyası ve geliştirilmesi onların hem kendi iş dünyaları açısından hem de dünyanın gelişimi noktasında en üst kariyer basamaklarına çıkmasına ilişkin gerek zemini, ortamı hazırlama noktasında bizler yerel yönetimler olarak Cumhurbaşkanımız, ekibimiz ve büyüklerimiz müsteşarımızın olduğu çok değerli ekipler devletimizin üst kademesinde sizlerin yürüyeceği kariyer basamaklarını hazırlama gayreti ve çabası içerisindeyiz. İnşallah kariyer günleri hayırlara vesile olur. Rüyalarınızdan ve hedeflerinizden vazgeçmeyin" şeklinde konuştu.

"Bilgi üreten bir toplum olmalıyız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ise yapmış olduğu konuşmada, bilgi üreten bir toplum olunmasını, kurumların ve özel sektörlerin de buna uyumlu çalışması gerektiğini belirtti. Dönmez, "Gençlere bundan sonraki hayatlarında yapacağı şeyleri anlatmak aslında kolay değil. Neredeyse Bilecik'te 20 bine yakın öğrenci kitlemiz var. Küçük bir il olmasına rağmen bu sayı sevindirici ve devletimiz aslında güzel bir kampus içerisinde o arkadaşlarımıza ne kadar değerli olduğunu göstermiş durumda. Değişime açık olun. Bugün birçok yenilik değişim sayesinde geldi. Yeni teknolojileri konuşuyoruz. Ciddi bir rekabet oluşuyor. Doğu ile Batı'nın ciddi bir rekabeti var. 2023 sonrasında en iyi ekonomi arasına gireceksek bilgi üreten bir toplum olmalıyız. Kurumlarımız ve özel sektörde buna uyumlu çalışmalı. Aynı zamanda kişisel vizyonlarınız da o kurumla aynı olmalı. Türkiye'de ilk defa yenilenebilir kaynak projesi yaptık. Güneş panellerimiz bu yılın sonu gelmeden üretilmeye başlayacak rüzgar tribünlerimiz de 2 yıl içerisinde üretilmeye başlayacak. Teknoloji getirmek suretiyle istihdamın da önünü açmış oluyoruz. Amacınız insanlara faydalı olmak olmalı. İnsan hedeflerini tutturmuşsa kendini başarılı hisseder ve mutlu olur. Beklentilerinizi ilk yıllarda çok yüksek tutmayın ulaşamadığınız da hayal kırıklığı oluşabilir ve mutsuz olursunuz. Biz bu ülkede mutlu insanların artmasını istiyoruz. Bu sorunları çözecek bir formasyon araştırmacı yenilikçi olacaksınız. Is hayatında bu sorunların çözümü için öğrendiklerinizin yetersiz olduğunu göreceksiniz. Son dönemde kısa surede terfi etmek gibi bir takım hedefleri olan gençler görüyoruz. Hayat uzun soluklu bir süreç. Biraz sabırlı olmanızı istiyoruz. Bu anlamda yapabileceğiniz işlerde cesur, yapamayacağınız islerde sabırlı olmayı öğrenmelisiniz. Sizden ilk yıllarda yönetsel kabiliyetlerinizden çok uzmanlık kabiliyetinizin gelişmesini istiyoruz. Araştırın, soruşturun ve doğru bilgiyi bulun. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Program, öğrencilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez'e sorular sormasının ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim