• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

30 Ocak’ta ’Altın Kent’ Seçilecek

30 Ocak’ta ’Altın Kent’ Seçilecek
Altın Kent Platformu Başkanı Cenap Tuncer, 30 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleşecek "Golden City Awards 2016" yarışmasıyla uluslararası alanda şehirlerin...

Altın Kent Platformu Başkanı Cenap Tuncer, 30 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleşecek "Golden City Awards 2016" yarışmasıyla uluslararası alanda şehirlerin gelişmesine destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

30 Ocak "ta İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan "Golden City Awards 2016" etkinliğine ilişkin Altın Kent Platformu Başkanı Cenap Tuncer, yarışma hakkında bilgi verdi. Tuncer, uluslararası alanda şehirlerin gelişmesine destek olmayı hedeflediklerini belirterek "Modern yaşanabilir, sağlıklı kentlerin oluşumuna katkı sunmak,bu konuda halkı bilgilendirmek ,bilinçlendirmek ve şehircilik alanında etkin rol oynamak amacıyla kurulan platformumuz kısa süre içerisinde de ülkemizde şehirciliğin konu aldığı bir çok faaliyetlerde etkin rol almaya ve bu alandaki çalışmalara destek vermeye başladı" dedi.

Düzenlenen çoğu yarışmaların bir gecelik törenlerin ardından dağıtılan plaketler sonrasında unutulduğunu söyleyen Tuncer, "Bazı yarışmalar, ödül gecesinin ardından tamamen misyonunu bitiriyor. Ödüller ise yöneticilerin masa arkasında aksesuar olarak yerini alıyor. Halkın ne ödülden,ne yarışmadan,nede başarı sağladığı konudan haberi oluyor. Gerçek anlamda üstlendiği misyona hizmet etmeyen ödül törenleri maalesef çok ülkemizde. İyi niyetli olduğuna inandığımız bu organizasyonlara hazırlayan kurumların dikkatini çekmek , daha etkin ve başarılı organizasyonlarla halk nezdinde bilinirliliği arttırmak gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla da platformumuzun yönetim kurulu şehircilikte başarının teşvik edilmesi ve markalaşmasını sağlamak amacı ile "Golden City Awards 2016" etkinliğini yapma kararı aldı.

Golden City Awards'ın bir yarışmadan ziyade aynı zamanda amacına hizmet eden bir proje olduğunu belirten Tuncer, "En büyük misyonu ise başarılı seçilen yarışma birincilerine tören gecesi ödülleri davetliler huzurunda verildikten sonra asıl program başlıyor olaması. Yani yarışmada dereceye giren ödül alan kurumlara yıl içerisinde başarı hikayelerinin anlatıldığı diğer kurumların örnek alması için teşvik etmek üzere sempozyumlar düzenleniyor. Yıl boyunca sürecek pek çok etkinliklerle destekleniyor." dedi

Tuncer, yarışmada halkın başarılı bulduğu kente Altın Kent bayrağı ile "Altın Kent" ünvanının bir yıl boyunca verildiğini belirterek "Bir toplumu ve ulusu bayrak temsil eder,o nedenle de bayrak kutsaldır.Burada bizde birinci seçilen şehre ödül verdiğimiz için şehri temsil eden halkına da aynı zamanda bu ödülü vermiş oluyoruz. Bu ünvanı alan kent özel günlerin de ve bayramlarında şehrin en kalabalık meydanlarını ve alanlarını birincilik bayrağı ile donatarak halk nezdinde kazandığı başarıyı paylaşarak farkındalık yaratıyor. Bir bakıma halk ta yaşadığı kentin başarısına ortak oluyor sevinci paylaşıyor, yaşadığı kentine sahip çıkıyor.. Ayrıca proje kategorisi hariç diğer tüm genel alanlarda adayları internet üzerinden öneren ve interaktif olarak oylayarak belirleyici olarak halk seçiyor birinciyi,bu nedenle de halkın seçimi önem kazanıyor bu yarışmada" şeklinde konuştu.

GOLDEN CITY AWARDS 2016'DA KİMLER YARIŞACAK ?

Golden City Awards'ta şehirlerde toplumun günlük yaşamına değer ve anlam katan tüm unsur ve projeler , kurumlar ve kişilerin yarışacağını belirten Tuncer, "Yaşadığımız şehirde konuttan tutun, işyerlerine, AVM'lere, şehrin kültür ve sanatına katkı sunan sanatçılarından tutun ,alt yapı ,üst yapı,parklarına,çevresine ve sosyal sorumluluk alanlarına,o şehri yöneten kamu ve yerel yöneticilerine kadar geniş yelpazede halkın belirlediği ve başarılı bulduğu yarışmacılara ödüller dağıtılacak. Büyük ödül "Altın Kent" ise en çok oy alan şehrimize tören gecesi birinciliği ilan edilerek onu temsil eden kamu ve yerel yöneticisine altın bayrak verilecek" dedi.

Cenap Tuncer son olarak yarışmadan beklentilerini şu şekilde sıraladı: "Düzenlediğimiz bu yarışma ile kente hayat veren ve karar alan tüm unsurları bir araya getirerek yeniden kentsel dönüşümün yaşandığı ülkemizde toplumun dikkatini bu yöne çekmek, ülke genelinde gündem oluşturmak, topluma şehir bilincini yerleştirmek , kentlerin markalaşmasına hizmet etmek. Sivil toplum örgütü olarak hep birlikte kentlerin geleceğine yön vermek,düzenleyeceğimiz sempozyumlarla halkın geniş katılımını sağlamak ve marka şehirleri oluşturmak beklentilerimiz arasında sayabiliriz. Her şeyi devletten ve kamu yöneticilerinden beklememek gerektiği platform olarak düşünmekteyiz. Halk olarak bizler yaşadığımız şehirlerle ilgili ne taleplerimiz olduğunu bilinçli olarak ortaya koymamız ve kamu yöneticileri ile birlikte daha sağlıklı kentlerin oluşumu için ortak hareket etmemiz gerektiği kanaatindeyiz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim