• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

3 yıldır lüks ışığında ders çalışıyorlar

3 yıldır lüks ışığında ders çalışıyorlar
Evlerinde elektriği olmayan aile, 3 yıldır karanlığa mahkum oldu. 3 kız çocuğu ile yaşam mücadelesi veren anne, kızlarının elektrik olmadığı için...

Evlerinde elektriği olmayan aile, 3 yıldır karanlığa mahkum oldu. 3 kız çocuğu ile yaşam mücadelesi veren anne, kızlarının elektrik olmadığı için lüks ışığında ders çalışıp ödevlerini yaptığını belirtiyor. Cansu, Şeyda ve Dilek isimli 3 kardeş, en çok televizyonda çizgi film izlemeyi özlediklerini söylüyor.

Samsun'un Terme ilçesi Köybucağı Mahallesi'nde oturan Aliye Temürloğa (33) ve 3 kızı 3 yıldır karanlığa mahkum oldu. Elektrikleri olmayan aile evlerine bir an önce elektrik bağlanmasını isterken, karanlıktan kurtulmak için kendilerine uzanacak bir el bekliyor. 13 yıl önce evlenerek gurbete gelin giden Aliye Temüroğlu, 3 çocuğu ile birlikte tek başına kaldı. Eşi cezaevinde olan Aliye Temüroğlu, elektriği kesilince çocuklarının ışığa hasret kaldığını anlatarak, elektriklerinin açılması için yardım istedi.

ÖDEVLERİNİ GAZ LAMBASI IŞIĞINDA YAPIYORLAR

Karanlıkta ödev yapmakta zorlanan Cansu (10) ve kardeşi Şeyda Temürloğa (8) gaz lambası altında ödev yapmak zorunda kalırken, 3 yıl boyunca karanlıkta yaşamak zorunda kalan kız kardeşler elektriklerinin bağlanmasını istiyor. 4. sınıfta okuyan Şeyda, karanlıktan korktuğunu belirterek, en çok televizyon izlemeyi özlediğini ve çizgi film izlemek istediğini söyledi. "Ödev yapmak karanlıkta zor oluyor ama gaz lambası yakarak ya da mum ışığında ödev yapıyoruz." diyen Şeyda, "Elektrik düğmesine bastığımda lambamız yansın istiyorum, ben de geceleri korkmadan uyumak istiyorum. Kardeşimle beraber ders yapmak zorunda kalıyoruz, gazımız bitmesin diye ödevlerimizi hızlı yapıp hemen kapatıyoruz. Yemeğimizi de gaz lambası ışığında yiyoruz. 3 yıldır elektrik bekliyoruz, ben büyüklerimizden yardım istiyorum, ne olursunuz bizim elektriğimizi yeniden bağlattırın." diye yardım istedi.

TELEFONU AKÜDEN ŞARJ EDİYORLAR

Evlerinde elektrikleri olmadığı için kullandığı telefonu aküden şarj eden Aliye Temürloğa, şunları kaydetti: "Eşim hapse girdiği için çok sıkıntılı ve zor günler geçirdim. En son 3 yıl önce de elektriğimizi kestiler, ne yaptıysam, kime gittiysem bağlattıramadım. 3 yıldır elektriksiz yaşıyoruz, çok korkuyoruz karanlıktan. Çocuklarım korkmasın diye hep birlikte yatıyoruz, ekonomik olarak bir gelirimiz olmadığı için çocuklara verilen okul parasıyla geçiniyoruz. Bir de yapılan gıda yardımları ile de iaşemizi sağlıyoruz. Ama en çok elektriğimizin açılmasını istiyoruz. Korkuyoruz, makinelerim çalışmıyor, çamaşırı elimde yıkıyorum, çocuklarım derslerini gaz ışığında yapmak zorunda kalıyor. Çocuklarım ve ben elektriğimizin bağlanmasını istiyoruz, devlet büyüklerimizden bize yardım etmelerini istiyoruz."

Sokaklarındaki lambanın dahi yanmadığını belirten Aliye Temürloğa, 3 yıldır süren karanlık esaretinin bir an önce bitmesini istiyor.

3 yıldır lüks ışığında ders çalışıyorlar

3 yıldır lüks ışığında ders çalışıyorlar

3 yıldır lüks ışığında ders çalışıyorlar

3 yıldır lüks ışığında ders çalışıyorlar

3 yıldır lüks ışığında ders çalışıyorlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim