• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

3 yaşında kaybolan oğullarını yaklaşık yedi yıldır arıyorlar

3 yaşında kaybolan oğullarını yaklaşık yedi yıldır arıyorlar
Aydın'ın Buharkent ilçesi Ortakçı Mahallesi'nde, 6,5 yıl önce 3 yaşındayken kaybolan Mustafa Erol hâlâ bulunamadı.

Aydın'ın Buharkent ilçesi Ortakçı Mahallesi'nde, 6,5 yıl önce 3 yaşındayken kaybolan Mustafa Erol hâlâ bulunamadı. Babası Hasan Hüseyin Erol, oğlunun resmine bakıp yaşlı gözlerle döneceği günlerin umudunu taşıyor.

21 Mayıs 2009 Perşembe günü kaybolan Mustafa'yı arama çalışmaları halen devam ediyor. Aradan geçen zaman da değerlendirilerek, Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı'nın talebinin ardından Nazilli Cumhuriyet Savcılığı'nın oluruyla Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından adli yaşlandırma yöntemiyle 10 yaşındaki hali fotoğraflandı. Fotoğrafın nüshaları, ailesine ve emniyet birimlerine teslim edildi. Oğlundan gelecek iyi bir haberi beklediklerini belirten acılı baba, yaşlandırılmış fotoğrafını, eski fotoğraflarının yanına astı. Adli yaşlandırma yöntemiyle hazırlanan fotoğrafın kendileri için yeni bir umut olduğunu belirten Erol, "Bu fotoğrafı çok beklemiştik. Fotoğraf bize ulaştırıldığında çok farklı duygular yaşadık. Fotoğraf daha bir ay önce hazırlandı ve bizim elimize ulaştı. Fotoğrafta, oğlumun şimdiki yaşı ve hali canlandırılmış. Bu fotoğrafın, oğlumun arama çalışmalarında etkili olacağını umuyorum. İnşallah güzel haberleri gelecek." dedi. Aydın'ın birçok noktasının yanısıra çevre illerden gelen ihbarları da geçen süreçte değerlendirdiklerini ifade eden baba Erol, "Biz her ihbarı, bir ümit diyerek değerlendiriyoruz. İnşallah bu fotoğrafla bir nebze aramamız daha da artacak. O yıllarda evlatlık verilen, alınan çocuk ihbarlarından tutun, birçok ihbarı değerlendiriyoruz. En azından kafamızda bir şüphe kalmıyor." diye konuştu.

Hasan Hüseyin Erol'un amcaoğlu olan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da yaşlandırma tekniğiyle hazırlanan fotoğraf üzerine Mustafa'nın bulunması için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Yeğeninin babası Hasan Hüseyin ile eşi Derya Erol çiftinin, kimseye kötülük yapmayacak bir aile olduğunu dile getiren Başkan Erol, ümitlerini yitirmediklerini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Buharkent ilçe merkezinde oturan Derya ile Hasan Hüseyin Erol çifti, 21 Mayıs 2009 tarihinde Ortakçı Mahallesi'ne akraba ziyaretine gitti. O tarihte 6 yaşında olan ablası Hande ile 3 yaşındaki Mustafa Erol, birlikte oynamak için bir süre evden uzaklaştı. Kısa bir süre sonra eve dönmek isteyen iki kardeş, yarışmaya karar verdi. Hande, kardeşiyle biri evin bir tarafından, diğeri öteki tarafından şeklinde bir yarışı başlattı. Koşarak eve giden abla, annesiyle birlikte Mustafa'yı beklemeye başladı. Küçük çocuğun uzun süre gelmemesi üzerine durum, babasına ve ailenin yakınlarına bildirildi. Bunun üzerine anne ve babasıyla birlikte anneanne Fatma Çağlayan ve dede Galip Çağlayan, Mustafa'yı köyün her tarafında aradı. Aydın, Denizli ve İzmir Sivil Savunma ekipleriyle Aydın UMUT arama kurtarma ekipleri ve jandarma, günlerce Mustafa Erol'u aradı. Ortakçı'da herkes iyi bir haber bekledi. Aramalara köylüler de katıldı ancak Mustafa bulunamadı. Jandarma ve polis özel ekipler kurdu, yine sonuç alınamadı. Mustafa Erol ile ilgili hiçbir ipucu elde edilemedi.

3 yaşında kaybolan oğullarını yaklaşık yedi yıldır arıyorlar

3 yaşında kaybolan oğullarını yaklaşık yedi yıldır arıyorlar

3 yaşında kaybolan oğullarını yaklaşık yedi yıldır arıyorlar

3 yaşında kaybolan oğullarını yaklaşık yedi yıldır arıyorlar

3 yaşında kaybolan oğullarını yaklaşık yedi yıldır arıyorlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim