• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

27 senedir her gün çocuğunun elbiselerini koklayarak ağlıyor

27 senedir her gün çocuğunun elbiselerini koklayarak ağlıyor
Malatya'da yaşayan Hüsne Almaz, 27 yıl önce evinin önünde oynarken kaçırılan ve bir daha göremediği oğlunun elbiselerini koklayarak ağlıyor.

Malatya'da yaşayan Hüsne Almaz, 27 yıl önce evinin önünde oynarken kaçırılan ve bir daha göremediği oğlunun elbiselerini koklayarak ağlıyor. Geçen yıl kanser teşhisi konulan acılı annenin tek isteği ölmeden önce oğlunu son kez görmek.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan Alaattin-Hüsne Almaz çiftinin çocukları Selçuk Almaz, 27 yıl önce 3 yaşındayken evin önünde oynadığı sırada kaçırıldı. Çocuklarını bir daha göremeyen aile çalmadık kapı bırakmadı ancak çocuklarının izine rastlayamadı. 27 yıl boyunca çocuklarının çıkıp geleceği günün umuduyla yaşayan ailenin acısı her gün biraz daha büyürken, çaresiz bekleyiş en çok da anne Hüsne Almaz'ı yordu. 27 yıl boyunca her gün oğlundan kalma 2 parça elbise, birkaç kare fotoğraf ve bir kırık oyuncağa bakarak ağlayan acılı anneye geçen yıl kanser teşhisi konuldu. Anne Hüsne Yılmaz'ın tek isteği ölmeden önce son bir kez oğlunu görebilmek.

Doğum gününden bir gün önce kaçırılmış

Oğlunun doğum gününden bir gün önce kaçırıldığını söyleyen anne Hüsne Almaz, "Oğlum dışarıdaydı sonra bir çocuk elinde ekmeklerle geldi. Dedim ki "Selçuk nerede', dedi ki "Selçuk amcasıyla gitti'. "Amcası nasıldı" dedim, "Kel, beyaz elbiseli biriydi" dedi. Ben amcası olmadığını anlayınca karakola gittim ve babasına haber verdim. Polisler "biz araştırırız" dediler ama bir haber çıkmadı. Bizim aramadığımız yer kalmadı ama bir sonuç alamadık" şeklinde konuştu.

"Oğlumun ismini değiştirmişler"

Almaz, yıllar sonra birisinin kendisini aradığını ve oğlu hakkında bilgi verdiğini aktararak, "6 sene sonra bana bir telefon geldi. Kadının biri bana "Senin oğlunu kaçırdılar ve adını Fatih koydular. Elazığ, Elbistan ve Doğanşehir'de parklarda çalıştırıyorlar" dedi. Kadına yalvardım ne istersen veririm yeter ki bana her şeyi anlat dedim "Ben söylersem başımı vururlar benim" dedi. Ondan sonra biz aradık ama bulamadık" ifadelerini kullandı.

"Elbisesindeki çamur bile hala duruyor"

Acısını oğlundan kalan elbise ve oyuncağa bakarak dindirmeye çalıştığını belirten Almaz, herkesten ve özellikle de oğlunu kaçıranlardan yardım isteyerek, "Elbisesi çamuruyla duruyor yıkamaya kıyamadım, Allah rızası için 27 yıllık acımı dindirsinler. Davası değilim yeter ki sağ olduğunu bileyim, dedesi ve anneannesi bekleyerek öldüler. Ailece bittik biz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim