• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

24 kişinin sorgusu devam ediyor

24 kişinin sorgusu devam ediyor
Türkiye'nin gündemine geçen hafta giren, ancak dün fiiliyata geçen '14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan 27 kişiden 23'ünün Emniyet'teki işlemleri sürüyor.

Türkiye ’nin gündemine geçen hafta giren, ancak dün fiiliyata geçen ‘14 Aralık Operasyonu’nda gözaltına alınan 27 kişiden 23’ünün Emniyet’teki işlemleri sürüyor. 

Pazar sabahı erken saatlerde Zaman gazetesi ve Samanyolu TV yöneticileri ile aralarında dizi senaristleri ve polislerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan operasyon kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve bunlardan 27’sinin gözaltına alındığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanmıştı. Gözaltına alınanlardan 3’ü, ifadeleri alındıktan sonra dün gece saatlerinde savcılık tarafından serbest bırakıldı. Gözaltı listesinde bulunan ancak gözaltına alınmayan Hüseyin Gülerce ise kendisi hakkında işlem yapılmasa da savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyonla ilgili olarak dün yapılan açıklamada, “Bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde 'Tahşiye' adlı suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespit edildiği” belirtilmiş ve tarihi 2009’a kadar giden ‘Tahşiye soruşturması’nı yürüten ve bu soruşturmayı etkileyecek şekilde yayın yaptığı öne sürülen 31 kişinin ismine yer verilmişti.

Aralarında Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu isimler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 13 Aralık tarihli kararıyla "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek, şüphelilerin ifadelerini almaya başladı. İfadeleri alınan şüphelilerden Samanyolu televizyonunda yayınlanan "Tek Türkiye" dizisi ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy, serbest bırakıldı. Gözaltındaki 24 kişinin ifade işlemleri ise sürüyor. 

GÜLERCE BEYAZ TV’DE: 17 ARALIK'TAN SONRA DURUŞUM FARKLI 

Gözaltına alınacaklar listesinde adı geçen eski Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Ak Parti ’ye yakınlığıyla bilinen Beyaz TV'de bir programa katılarak operasyonu yorumladı. Gülerce 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonlarının ardından Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'den ayrıldığını belirtip, "17 Aralık'tan bu yana olup bitenlere bakıldığında benim farklı bir duruşumun olduğu görülüyor" dedi. Gülerce operasyonu da eleştirip, "Hidayet Bey de Ekrem Bey de eski arkadaşlarım. Böyle olmasını arzu etmem. Operasyonun Samanyolu ayağındaki gözaltılar şaşırtıcı. Yapımcı, senarist gözaltında... Olayın kanaldaki dizilerle ne alakası var” dedi. 


İKİ POLİS MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Gözaltı listesinde olan ve Ergenekon ve Şike operasyonlarını da yürütmesiyle tanınan eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu kendiliğinden teslim oldu. Tunceli, Mardin ve Şırnak'ta da 1'i komiser 3 polis gözaltına alındı. 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sonrası istifa eden eski İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de gözaltına alındı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim