• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

2015’de 8 Milyon 800 Bin Yolcu Taşındı

2015’de 8 Milyon 800 Bin Yolcu Taşındı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde ihtiyaç duyulan yeni hatlarda kullanılmak üzere yeni 33 ulaşım aracı daha alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde ihtiyaç duyulan yeni hatlarda kullanılmak üzere yeni 33 ulaşım aracı daha alındı. 2014 yılında yeni alınan araçlarla birlikte toplam yeni alınan araç sayısı 107'ye, hizmet veren araç sayısı ise 243'e çıktı.

33 yeni aracın hizmete sokulması kapsamında düzenlenen törene CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, STK temsilcileri ve kooperatif başkanları ile daire başkanları katıldı.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, Muğla'nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından 103 adet aracın devir alındığını, bu araçların büyük kısmının ekonomik ömrünü tamamladığını, geri kalanların da eski model ve ihtiyacı karşılayacak durumda olmadığını açıkladı. Kolukısa, "2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile Devlet Malzeme Ofisinden 74 adet araç satın alarak ekonomik ömrünü tamamlamış araçlarla değiştirdik. Araç filomuz vatandaşımızın rahatı ve huzuru açısından engelli rampası olan, iniş ve binişlerin kolay olduğu, kamera sisteminin bulunduğu son derece modern araçlardan oluşuyor. Bugün filomuza katılan 33 yeni otobüs ile birlikte 13 ilçemizde toplam yolcu kapasitemiz 10 bin 062 kişiye ve araç sayımız da 243'e çıktı. Muğla genelinde 2015 yılı içinde toplam taşınan yolcu sayısı 8 milyon 795 bin 569 kişiye ulaşmıştır" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Büyükşehir Belediyesi olarak hem esnafın, hem de vatandaşların hakkını korumanın görevleri olduğunu söyledi. Gürün, "Biz görev başlarken bu düşünce ile yola çıktık ve bunu da mutlaka gerçekleştirmek durumundayız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kanuna ve yönetmeliklere uygun araçlar ile ulaşımın sağlanması konusunda yükümlüğümüz var. Özürlü rampaları ile araç takip sistemleri, güvenlik kameraları ve nitelikli araçlarla ulaşımı sağlamakla yükümlüyüm. Bunu yaparken biz iki yıldır tüm kooperatif üyesi arkadaşlarımıza bunun neden yapılması gerektiğini sabırla anlattık. Eğer 2016 Ocak ayına kadar bu dönüşüm sağlanmazsa, sağlanmayan yerlerde biz Büyükşehir belediyesi olarak kendi araçlarımızı halkımızın hizmetine sunmak mecburiyetindeyiz. Dönüşümün olduğu yerlerdeki kooperatif üyesi arkadaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşümler alıyoruz. Toplumumuz biraz muhafazakâr. Dönüşüm esnasında endişe duyuyor. Biz bu güven duygusunu aşılamaya çalışıyoruz. Biz ne diyor isek, onu yapacağız. Arkadaşlarımız bu dönüşümden gerçekten zarar görmeyecekler. Bizim amacımız çağdaş bir ulaşım sisteminiz Muğla genelinde halkımızın hizmetine sunmak. Türkiye'de bu sistemimiz örnek bir uygulama oldu. Diğer belediyelerimiz de bizim bu uygulamamızı kendi illerinde uygulamaya başladılar. Yılbaşından itibaren 65 yaş üstü, şehit yakınları, gaziler ve kamu görevlilerinin ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmalarının tüm il genelinde sağlamış olacağız" dedi.

Törende Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, firma yetkilisi ve Muğla Milletvekili de konuşma yaparken, yeni alınan 33 aracın tanıtımı yapıldı.

2015’de 8 Milyon 800 Bin Yolcu Taşındı

2015’de 8 Milyon 800 Bin Yolcu Taşındı

2015’de 8 Milyon 800 Bin Yolcu Taşındı

2015’de 8 Milyon 800 Bin Yolcu Taşındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim