• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

2. Van Kitap Fuarı Açıldı

2. Van Kitap Fuarı Açıldı
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Kitapla Barış sloganıyla düzenlenen 2. Van Kitap Fuarının açılışı yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Kitapla Barış sloganıyla düzenlenen 2. Van Kitap Fuarının açılışı yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Kitapla Barış sloganıyla düzenlenen 2. Van Kitap Fuarının açılışına Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya ile HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş, Sosyolog İsmail Beşikçi, Şair Hicri İzgören, STK temsilcileri, yayınevi temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Fuar ile ilgili bilgi veren Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler; 107 yayınevi, 60 edebiyatçı ve çok sayıda akademisyen ve yazarın fuar boyunca Van'da olacaklarını söyledi.

Fuarın açılışında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, insanlığın doğuşu ve aydınlanması olarak kabul edilen yazının, bu topraklarda ortaya çıktığını ve dünyaya yayıldığını belirterek, kadim Mezopotamya'nın aynı zamanda insanlık mirasının bugüne kadar taşınmasının da ana kaynağını oluşturduğunu belirtti.

Kitap fuarını ülkenin büyük acılar yaşadığı bir dönemde yaptıklarını aktaran Kaya, "kitabın, edebiyatın iyileştirici bir rolünün olduğunu düşünerek bu fuarı gerçekleştirmek istedik. Yine barışa olan inancımızla fuarımızın sloganını "Kitapla Barış" olarak belirledik. Çünkü, edebiyat, şiir ve şair savaşa karşı barışı savunan en büyük güçtür. Edebiyat bir hakikat ve özgürlük arayışıdır. Bu arayışın da en önemli aracı kitaptır. Toplumsal gerçekliğimizin bugün içerisinde olduğu duruma karşı; her edebiyatçımızın söyleyeceği söz, her şairimizin okuyacağı bir şiir ve her kitapta faşizmin lanetlendiği bir mısrayı bu fuar boyunca bulacaksınız. Kentimize gelecek olan her edebiyatçının bu yaşananlara ilişkin söyleyeceği mutlaka bir sözü olacaktır" diye konuştu.

Edebiyatçıların, sanatçıların bugün üzerine söz yazacağı yerin Cizre, Sur, Nusaybin olduğunu anlatan Kaya, insanlığın aydınlanması için var olan edebiyatın, yaşanan savaşlara karşı barışı en yüksek sesle savunacağı gün bugün olduğunu belirtti. Van'ın bölgenin en önemli kültür ve tarihi kentlerinden biri olduğunu söyleyen Kaya, "Kentimizde yapılan etkinlikler sadece kentimiz için değil aynı zamanda bölge kentlerimizi de etkileyen rol oynamaktadır. Kentimizin bu rolünü en iyi şekilde oynaması için hepinize ihtiyacımız var. Bu yıl ve sonraki yıllarda yapacağımız böylesi etkinliklerle kentimizin bu rolünü daha da önemli bir noktaya çekeceğine inanıyoruz. Bu fuarda amacımız barışı en güçlü şekilde haykırmak, edebiyatla, kitapla ve şiirle yürütülen savaşa karşı çıkmaktır. Bunu da kent olarak başaracağımıza inancımız tamdır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eş başkanlar ve beraberindekiler, fuara katılan tüm yayınevlerinin stantlarını ziyaret etti. Fuar, 30 Nisan'a kadar açık kalacak.

2. Van Kitap Fuarı Açıldı

2. Van Kitap Fuarı Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim