• BIST 9548.09
  • Altın 2499.516
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5737
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

2. Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu Festivali 16 Nisan’da başlıyor

2. Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu Festivali 16 Nisan’da başlıyor
Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu Festivali 16 Nisan'da başlayacak.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu Festivali 16 Nisan'da başlayacak.

Theater28'in düzenlediği festivalin hamiliğini Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ile Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller üstlendi. Festivale Ankara Devlet Tiyatrosu, İzmir Mavi Çocuk Tiyatrosu, Antalya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatroları ile Theater28'in çocuk tiyatro grubu; "Horoz Adam ve Korsan", "Orman Kurbağası", "Değiştirilmiş Çocuk", "Kırmızı Başlıklı Kız" ve "Yaşasın Barış" adlı oyunlarla katılıyor.

Theater28'in kurucusu ve genel sanat yönetmeni Ufuk Güldü, Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu Festivali'nin 16 Nisan'da başlayıp dokuz gün süreceğini söyledi ve tüm Berlinli çocukları festivale davet etti. Güldü, konuyla ilgili basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bizim amacımız Türk çocuklara Türkçe oyun izlettirmek ve onlara Türkçenin önemli bir dil olduğunu göstermektir." dedi. Güldü, festivalin ilkinin bundan iki yıl önce gerçekleştirildiğini, maddi imkansızlıklar nedeniyle ikincisinin ancak bu yıl düzenlenebildiğini, bundan böyle çocuk tiyatrosu festivalinin geleneksel hale getirilerek her yıl gerçekleştirileceğini bildirdi.

Basın toplantısına Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen de katıldı. Şen konuşmasında şunları aktardı: "Bu festival aracılığıyla biz çocuklarımıza Türkçenin sadece evlerde konuşulan bir dil olmadığını, aynı zamanda bir kültür dili olduğunu göstermek istiyoruz. Festival Türkçenin yaşatılması açısından çok değerli bir çalışma. Biz herkesin bundan faydalanmasını istiyoruz." dedi. Toplantıda tiyatro izlemenin çocuk gelişimi için çok faydalı olduğuna da değinildi. Ufuk Güldü "Çocukların ayda en az bir kez sanatsal bir faaliyet izlemesini tavsiye ederiz." şeklinde konuştu.

2. Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu Festivali kendi tiyatro salonunda, 16 ile 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 14 yaşına kadar olan çocuklar oyunları bedava dağıtılan biletlerle izleyebilecek. 14 yaşından büyükler için bilet ücretleri 7 Euro olarak belirlendi. Genel Sanat Yönetmeni Güldü bedava bilet dağıtımına başlandığını söyledi. Verilen bilgilere göre, 14 yaşına kadar çocuklara 3 bin kadar bedava bilet dağıtılacak.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim