• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

18 ülkeden bilardocular, 3 Bant Dünya Kupası için Bursa’ya geliyor

18 ülkeden bilardocular, 3 Bant Dünya Kupası için Bursa’ya geliyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 18 ülkeden 149 dünya çapında önemli sporcunun...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 18 ülkeden 149 dünya çapında önemli sporcunun katılacağı "3 Bant Dünya Kupası" Bursa'da yapılacak.

Uluslararası Bilardo Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan dünya kupası, Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 01 - 07 Şubat tarihlerinde 18 ülkeden 149 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda yapılacak ve dünya çapında önemli sporcuların da katılacağı turnuva ile bilardonun kalbi bir hafta boyunca Bursa'da atacak.

Müsabakaların yapılacağı Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Spor turizmi son yıllarda gitgide daha da öne çıkıyor. Bu pastadan Bursa'nın da pay alması adına böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizler için büyük bir onur. Bursa'nın aynı zamanda bir spor kenti olması hedefiyle yaptığımız stadyumun yanı sıra kapalı atletizm pisti, velodrom, körling ve buz hokeyi pisti, Kano parkuru gibi tesislerimizle Bursa'nın daha fazla uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Bu doğrultuda amatör kulüplere verdiğimiz destekle 140 olan kulüp sayısı yüzde 50 artışla 210'a çıktı. Bilardo da gençlerin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin ilgi duyduğu bir spor. Bilardonun gündeme getirilmesi, gençlerin özendirilmesi bakımında bu organizasyon da çok önemli." diye konuştu.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteği ve vizyonu ile Bursa'nın sporda altın çağını yaşadığını vurguladı. Okul sporlarına verilen destekler ve tesisleşme ile Bursa'nın son 5-6 yılda sporda önemli bir ivme kazandığını ifade etti. Şahin, 18 ülkeden, 4 kıtadan 149 sporcunun boy göstereceğini kaydetti.

BİLARDO ŞÖLENİ YAŞANACAK

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da şunları söyledi: "1-7 Şubat tarihlerinde Bursa'da bir bilardo şöleni yaşanacak. Ben de liseyi Cumhuriyet Lisesi'nde okudum. Çocukluğumun ve gençlik yıllarımın geçtiği bu şehirde yıllar sonra federasyon başkanı olarak gelip, böyle bir organizasyona imza atmak benim için de büyük bir onur. Ben hem bu organizasyonumuza hem de spora yaptığı katkılar nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Dünya kupası için özel hazırlanan kupa hakkında da bilgi veren Ercan, "Bursalı Heykeltraş Bülent Ene tarafından bu kupa özel olarak hazırlandı. Bursalı bir sanatçının ellerinde şekillenen bu kupanın, turnuva sonunda bir Türk sporcunun elinde havaya kalkmasının ve kupanın Türkiye'de kalmasını temenni ediyorum." dedi.

Türk bilardo severlerin izleyebileceği ve canlı yayınların da yapılacağı turnuvada Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İsveç, Hollanda, Belçika, İtalya, Güney Kore, Mısır, ABD, Viyetnam, Almanya, Avusturya, Yunanistan, Japonya, KKTC, Portekiz ve Fransa'dan gelen dünyaca ünlü sporcular yarışacak. Dünya Şampiyonu Semih Saygıner, Avrupa Şampiyonu Murat Naci Çoklu, milli sporcular Tayfun Taşdemir ve Lütfi Çenet de madalya beklenen Türk sporcular arasında yer alıyor.

18 ülkeden bilardocular, 3 Bant Dünya Kupası için Bursa’ya geliyor

18 ülkeden bilardocular, 3 Bant Dünya Kupası için Bursa’ya geliyor

18 ülkeden bilardocular, 3 Bant Dünya Kupası için Bursa’ya geliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim