• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

17 Ağustos Marmara depreminin 23. yıldönümü

17 Ağustos Marmara depreminin 23. yıldönümü
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda aynı acıların bir daha...

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda aynı acıların bir daha yaşanmaması için bilimin ışığında tedbirlerin alındığını söyledi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Marmara Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Faruk Özlü depremin zihinlerde derin acılar bıraktığını belirterek "Merkez üssü Gölcük olan ve ilimizde de acı hatıralar bırakan Marmara Depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Düzce'de 17 Ağustos tarihinde 270 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 132 konut ve 692 işyeri tamamen yıkıldı. Binlerce vatandaşımız çadır kentlerde hayatlarına devam etmek zorunda kaldı. 17 Ağustos tarihi, deprem gerçeğiyle uzun süre sonra tekrardan karşılaşan toplumumuzun zihninde derin acılar bıraktı. Her 17 Ağustos'ta deprem daha dün yaşanmış gibi derin bir üzüntüye gark oluyor ve deprem gerçeğiyle tekrar karşı karşıya geliyoruz. En aktif deprem kuşağı içerisinde bulunan ülkemizde depremlerin bundan sonra da olması kaçınılmazdır. Bu noktada başta biz belediyeler olmak üzere mülk sahiplerine ve müteahhitlere büyük görevler düşmektedir. Düzce Belediyesi olarak depremlerden de ders çıkararak geleceğe yönelik daha sağlıklı ve daha güvenli bir kent oluşturma politikalarımızı hayata geçirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu gibi büyük acıları bir daha yaşamaması için bilim ışığında alacağımız tedbirlerle sağlıklı yaşam mekanları oluşturmayı el birliğiyle gerçekleştirme temennilerimle 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Yüce Allah böylesi felaketleri bir daha yaşatmasın" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim