• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla toplantı yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla toplantı yapıldı
Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sivil toplum örgütleri eşliğinde toplantı düzenlendi.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sivil toplum örgütleri eşliğinde toplantı düzenlendi.

Bilecik İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Bilecik İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Afet ve Acil Durum İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 15 Temmuz gecesiyle alakalı aşağı yukarı 1 aydır, özellikle son 15 gün içinde ciddi bir hazırlıkta olduklarını ifade ederek, "Biz öncesinde valilik olarak Bilecik belediyemizle, ilçede kaymakamlarımızla, belediyelerimizle sivil toplum örgütlerimiz de bir hazırlık yaptık. Bugün sizlerle programın detaylarını konuşmak ve programa katılım konusunda bir toplantı yapalım istedik. Özellikle muhtarlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi buraya bu sebeple davet ettik" dedi.

"15 Temmuz demokrasi tarihimiz açısından çok kritik bir dönüm noktası"

Büyükakın konuşmasının devamında 15 Temmuz'un demokrasi tarihi açısından çok kritik bir dönüm noktası olduğuna değinerek, "Demokrasi mücadelemiz belki son 200 yıllık süreç içinde önemli mesafeler kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle birlikte bunun kurulmasıyla birlikte çok önemli mesafeler aldık. Zaman, zaman yol kazalarına uğradık. Ama her seferinde milletimiz bunu bir şekilde aşmayı bildi ve her seferinde bundan daha güçlü çıkmayı becerdi. Ama 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi belki öncekilerle kıyaslanamayacak ölçüde farklı bir darbe girişimiydi. Vatanın kendi evlatları arasından ihanet saflarına dahil edilmiş bir girişimdi. Şimdi Çin Seddi'ni yazmaya başladıklarında Çin'in bir daha hiç işgal edilmeyeceğini düşünmüşler. Ama sonraki süreç içinde Çin ne kadar istila edildiyse Çin istilasını Çin'in uğradığı istilanın tamamı içerden olmuş. Maalesef 15 Temmuz hain darbe girişimi de bizim içimizdeki unsurların devşirilmesi yoluyla hani Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; "dahili vetfalar" hariciyle diyor ama bu sefer dahili vetfalar gerçekten ülkemize uzun yıllar zarar verecek bundan sonra da zararlarını ciddi, ciddi hissedeceğimiz çok önemli bir acı yaşattılar. Ama yine milletimizin basireti, birlik olma zamanı geldiğinde birlik olmayı becerdiği konusundaki uzun bakışı, stratejik derinliği bu hain darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren önleme konusunda çok önemli bir tarihi arektar olarak tarihin sayfalarındaki yerini aldı" ifadelerine yer verdi.

"Bizim görevimiz özellikle bizden sonraki kuşaklara bunu hiç unutturtmamak olmalı"

Büyükakın kendi görevlerinin bundan sonraki kuşaklara 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesini unutturmamak olduğunu belirterek, "Bizim görevimiz özellikle bizden sonraki kuşaklara bunu hiç unutturtmamak olmalı. Bitti, gitti dediğiniz anda bir başkasını kapıda hazır görmeliyiz. Bunu unutmamalıyız ki bir daha her seferinde aynı şey başımıza gelmesin. Her seferinde bu tür yapılar başka formlarla yeniden şekil değiştirerek ama her seferinde sureti alttan önlemek, sanki gerçekten hizmet etmek için varlarmış gibi bir şekilde bu devletin birliğine, milletin dirliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne her seferinde bunlar bir şekilde operasyon yapmak isteyecekler. Bu coğrafya zor bir coğrafya. 1071'de geldik, 2071 vizyonu açıklandı ama bin yıl da olsa, 2 bin yıl da olsa 3 bin yıl da olsa bu devlet sonsuza kadar ilelebet payidar olacak. Bunu bizler yapacağız. Bunu yapabilmemiz için nesiller yetiştirmemiz lazım" dedi.

"15 Temmuz etkinliğini asıl kendimiz için değil, çocuklarımız için yapmamız lazım"

Büyükakın konuşmasının sonunda 15 Temmuz etkinliklerini çocuklar için yapmak gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklarımıza bunun şuurunu aşılamamız lazım. Dolayısıyla 15 Temmuz etkinliğini asıl kendimiz için değil, çocuklarımız için yapmamız lazım. Birinci olarak bu toplantı, bu etkinlik düzenlenirken çocuklarımızın oraya katılımı konusunda özel hassasiyet göstermenizi istiyorum. Herkes çoluğunu çocuğunu alıp oraya gelmeli ve çocuklar bu şuuru yaşamalı. Tarih şuuru olarak toplumsal duruş olarak birlik ve beraberlik algısı olarak bu arada pekişmeli. Bundan sonraki her seferde milletimiz her zaman içeriden ya da dışarıdan bu ülkenin payidar olmasına engel olmak isteyen dahili ve harici düşmanlar olacağını şuurlu ve canlı bir şekilde hatırlamalı. Bizim toplumumuzun tarihiyle bağlarını hiçbir şekilde kesmemesi, o tarih şuurunun sürekli yaşaması lazım. Bunu yaşatmanın birinci önceliği çocuklarımıza bu şuuru vermek. Onun için bu 15 Temmuz etkinliğine katılımın çok güçlü olması, oradaki duruşa dair şuurun yaşatılması için öncelikle çocuklarımızla birlikte ama tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla güçlü bir şekilde o gün orada olmanızı temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Büyükakın'ın konuşmasının ardından, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu'nun 15 Temmuz günü yapılacak olan program hakkında bilgi vermesiyle toplantı sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim