• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

140 Ülkeden Abtü’ye Öğrenci Gelecek

140 Ülkeden Abtü’ye Öğrenci Gelecek
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Türkiye Bursları programında kontenjan almaya hak kazandı.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Türkiye Bursları programında kontenjan almaya hak kazandı.

Türkiye Bursları, Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinde tam zamanlı eğitimlerle birlikte kısa süreli programları da içeren, devlet tarafından finanse edilen, en seçkin öğrencilerin yarıştığı rekabete dayalı burs programlarından oluşuyor. Program, ülkeler arasındaki işbirliğinin ve toplumlar arası karşılıklı anlayışın geliştirilmesine inanan geleceğin liderlerinin ağını oluşturmayı hedefliyor. Türkiye Burslarının en önemli özelliklerinden biri de verilen bursun yanı sıra doğrudan üniversiteye yerleştirme yapması.

Türkiye Burslarından 140 ülkeden 15 bin bursiyer faydalanıyor. Her yıl yaklaşık 4 bin yeni bursiyerin katıldığı programın dünyada 60 bin mezunu bulunuyor. Her yıl şubat ayında internet üzerinden alınan başvurulara Türk vatandaşları dışında herkes başvurabiliyor. Programda; Lisans, Master ve Doktora alanlarında farklı bölümlerde burslar mevcut.

Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi (ABTÜ) İşletme Fakültesi bünyesinde Yönetim ve Organizasyon Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümleri ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde Türkiye Bursları için bölüm başına 10 öğrenci kontenjanına hak kazandı.

Türkiye Bursları kapsamında lisans programlarına yerleştirilecek nitelikli öğrenciler, bir yıl ABTÜ Türkçe Öğretimi Merkezi'nde "Türkçe Hazırlık Eğitimi" aldıktan sonra ilgili bölümde eğitimine devam edecek. Lisans düzeyinde aylık bursun yanı sıra; öğrencilerin sağlık sigortası, yurt imkanı ve gidiş dönüş uçak bileti masrafları da YTB tarafından karşılanıyor.

"ANKARA'DA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELER SONUÇ VERDİ"

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül'ün Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar sonucunda ABTÜ, Türkiye Bursları programında kontenjan almaya hak kazandı.

Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, "Başarılı öğrencilere burs verilmesi, o öğrenciler için önemli bir moral ve motivasyon kaynağıdır. Böylesine uluslararası programlar ile ülkeler arasındaki ilişkiler gelişmekle birlikte öğrenciler de farklı kültürleri tanıyarak bir kültür kaynaşması yaşıyorlar. YTB ile Ankara'da yaptığımız görüşmeler sonucu ABTÜ olarak bu programa dahil olma şansını yakaladık. YTB tarafından desteklenen "Suriye ve Iraklılar İçin İleri Düzey Türkçe Eğitimi Programı" ve "Suriyeli Misafir Öğrencilere Türkçe Öğretimi" projelerinde üniversitemizin göstermiş olduğu başarılar dikkate alınmış olması bize geleceğe dair umutlar verdi. Ayrıca Türkiye Bursları kapsamında üniversitemize öğrenci yerleştirilecek olması ABTÜ'nün uluslararası bir üniversite olması yolunda çok ciddi bir adımdır. Bu adıma vesile olan hocalarımızı kutluyorum. Dünyanın dört bir yanından başarılı öğrencileri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu.

140 Ülkeden Abtü’ye Öğrenci Gelecek

140 Ülkeden Abtü’ye Öğrenci Gelecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim