• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

10 Yıllık Kan Davasını Terör Bitirdi

10 Yıllık Kan Davasını Terör Bitirdi
Şanlıurfa'da aralarında 10 yıldır kan davası bulunan aynı aşirete mensup Oruç ile Tetik aileleri, "Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" diyerek...

Şanlıurfa'da aralarında 10 yıldır kan davası bulunan aynı aşirete mensup Oruç ile Tetik aileleri, "Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" diyerek barıştırıldı.

Şanlıurfa'da 10 yıl önce aralarında çıkan bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Halil Oruç, akrabası olan Ali Tetik tarafından öldürülmüştü. Cinayetin ardından Haltanlı aşiretine mensup Oruç ailesiyle Tetik ailesi arasında kan davası başladı.

Aileler arasındaki kan davasının sona erdirilmesi için Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel araya girerek iki aileyi bir araya getirdi. Oruç ve Tetik aileleri, Eyyübiye ilçesindeki Şeyh Fatih Külliyesi'nde düzenlenen törenle barıştırıldı. Barış duasının ardından önce kan davalı akraba ailelerin ileri gelenleri el sıkıştı.

Tetik ailesinden Cemal Tetik ile Oruç ailesinden Bozan Oruç birbirleriyle el sıkışarak aralarındaki 10 yıllık kan davasını, bir daha başlamaması umuduyla bitirdi. İki ailenin ileri gelenlerinin ardından diğer aile mensupları da birbirleriyle el sıkışarak barıştı. Barış töreninde yan yana oturan kan davalı akrabalar, kurulan yer sofrasında yemek yedi.

Barış töreninde konuşma yapan Feridun Öncel, birliğe en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda iç hesaplaşmaların bir tarafa bırakılması için her iki ailenin de büyük bir gayret gösterdiğini belirterek, "Birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik yapılan saldırılar karşısında iç hesaplaşmalarımızı ve kişisel çekişmelerimizi bir tarafa bırakmalıyız. Oluşturulmak istenen bu kaos ortamının bir an önce bertaraf edilmesi için dini, dili, ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun yek vücut olmanın gerektiği bu zamanda, iç barışımızı tehdit eden kan davalarının son bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Aileler, aralarında bundan sonra herhangi bir husumet meydana gelmeyeceğinin de sözünü verdi.

10 Yıllık Kan Davasını Terör Bitirdi

10 Yıllık Kan Davasını Terör Bitirdi

10 Yıllık Kan Davasını Terör Bitirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim