• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Zorunlu Trafik Sigortası Zamları Vatandaşı Zora Soktu

Zorunlu Trafik Sigortası Zamları Vatandaşı Zora Soktu
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, zorunlu trafik sigortasında yaşanan fahiş artışların gerek şoför esnafının gerekse...

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, zorunlu trafik sigortasında yaşanan fahiş artışların gerek şoför esnafının gerekse 19,5 milyon araç sahibi vatandaşı zor durumda bıraktığını belirterek, soruna acilen çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Şu anda binlerce aracın sigortasız dolaşmaya başladığını belirten Özmeriç, "Bu sıkıntı çözülmez ise ileride ciddi sıkıntılar oluşacaktır" dedi.

1 Temmuz 2008 tarihinden bu yana devlet kontrolünden çıkıp özel piyasa şartlarına göre serbestçe sigorta şirketleri tarafından belirlenmeye başlayan trafik sigortası genel şartlarının Hazine Müsteşarlığı'nın yaptığı düzenleme ile 1 Haziran 2015 tarihinden geçerli olacak şekilde yeniden belirlendiğini hatırlatan Özmeriç, yeni düzenlemenin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 300'ler dolayında artışlar yaşandığına bunun da ciddi maliyet oluşturduğunu ifade eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Eskiden yaklaşık 200 liraya yaptırılan zorunlu sigortası için araç sahiplerinin şimdi 700-1.000 TL arasında bir bedel ödemesi gerekiyor. 3-4 kat artış var. Trafik sigortası isteğe bağlı değil, mecburi. Böyle olunca 20 milyona yakın araç sahibini etkiliyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Yapılan araştırmalara göre ülke genelinde yaklaşık 19 milyon 500 bin Aydın'da ise 385 bin araç var. Bu durum sadece Aydın'da 385 bin mağdur demek. Yetkililere sesleniyorum. Bu artış hakkaniyete aykırıdır. Yasalara saygılı olan Aydınlı vatandaş ve şoför esnafı bu yükün altından kalkamaz duruma gelmiştir. Bu nedenle gerek Aydın Milletvekillerimiz, gerekse Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı'nın bu soruna duyarlılık göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

"YENİ SORUNLARIN DOĞMASINA NEDEN OLUR"

Sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortasındaki fahiş artışlara gerekçe olarak dolar kuru ve buna bağlı olarak parça fiyatlarındaki artışı gösterdiklerini, oysa hiç kaza yapmayan sürücülerin bile sigorta yenilerken, bir yıl öncekinin iki katı bir fiyat ödemek zorunda kaldığını bu nedenle yapılan zamların kesinlikle hakkaniyete aykırı olduğuna inandığını ve vatandaşı mağdur ettiğini ifade eden Başkan Semih Özmeriç, "Bu sorun çözülmemesi halinde yeni sorunlar doğuracaktır. Eskiden 200 liraya yaptırılabilen sigorta şimdi 400-1.000 lira arasında. Ticari arabalarda 2 bin liraya kadar çıkıyor. Bir çok vatandaş b u sigorta ücretini ödeyemediği için şu anda aracına sigorta yaptırmadan biniyor. Sigortası olmayan araçlar vizeye de giremediği için karayollarında da bir bakıma güvenliksiz araçlar artıyor. Allah korusun sigortasız bir araç kazaya karıştığında sorun daha da artıyor. Zaten sigortayı yatıracak gücü olmayan vatandaşın bu defa ocağı sönüyor. Devletimizin acilen bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Aksi halde zorunlu trafik sigortasındaki bu fahiş artış daha büyük sorunlara yol açacak" diye konuştu.

Zorunlu Trafik Sigortası Zamları Vatandaşı Zora Soktu

Zorunlu Trafik Sigortası Zamları Vatandaşı Zora Soktu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim