• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Zorlu'dan okullarda 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesi

Zorlu'dan okullarda 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesi
Zorlu Enerji Grubu tarafından başlatılan, "Enerjimiz Çocuklar İçin" isimli enerji eğitim projesi, Denizli'de düzenlenen bir programla tanıtıldı.

Zorlu Enerji Grubu tarafından başlatılan, "Enerjimiz Çocuklar İçin" isimli enerji eğitim projesi, Denizli'de düzenlenen bir programla tanıtıldı. Tanıtıma İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, projenin uygulandığı Sarayköy 24 Mayıs İlköğretim Okulu Müdürü Yalçın Akbaş, öğretmen Sultan Gültekin ve öğrenciler katıldı.

Çalışma hakkında bilgi veren Müdür Çakır, Türkiye'nin beş bölgesinde devam ettiğini, Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki 10 okulun evsahipliği yaparak, bölgenin genç nesillerinin enerji kaynakları, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlenmesine destek verildiğini ifade etti. Çakır, "Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımızı, her geçen gün daha önemli hale gelen enerji kaynakları ve verimliliği konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlattığımız "Enerjimiz Çocuklar İçin" projesinde beşinci yılı tamamlıyor olmanın haklı kıvancını yaşıyoruz. Şimdiye kadar 180 bin çocuğa erişerek, onların dilinden enerji kaynaklarının neler olduğunu, enerji verimliliğinin önemini ve sürdürülebilirliği anlatmaya çalıştık." dedi.

Projenin 2015-2016 eğitim öğretim yılında, Zorlu Enerji Grubu'nun faaliyette bulunduğu beş bölgedeki 92 okulun 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ,müfredata uygun içeriklerle oluşturulduğunu belirten Esra Çakır, "Özel eğitim materyallerini ve okul oyunları gibi tüm yıla yayılan okul aktivitelerini içeriyor. Proje için belirlenen beş bölge içinde yer alan Denizli, Sarayköy ilçesindeki 10 okulunda projeye evsahipliği yapıyor. İlçede bine yakın öğrenciye erişilmesi hedefleniyor." diye konuştu.

Proje kapsamında "Yaşadığımız Dünya", "Hayatımız Enerji" ve "Enerjimiz Geleceğimiz" olmak üzere üç başlık altında sunulan 12 okul oyunuyla çocuklarla daha etkileşimli bir ortam oluşturulduğunu belirten Çakır, "Çocukların, enerjiye dair temel mesajları kavramalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Oyunların, öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından uygulanıyor olması ise projede etkili ve sürekli öğrenme imkânı veriyor." dedi.

Zorlu'dan okullarda 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesi

Zorlu'dan okullarda 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim