• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

"Zor günleri atlattık"

"Zor günleri atlattık"
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Kazandıkları hiçbir şeyin tesadüf olmadığını söyleyen Hırvat teknik adam, zor günleri geride bıraktıklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bugün yapılan antrenman sonrası basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi.

"KAZANDIĞIMIZI KİMSE BİZE HEDİYE ETMEDİ"
Hırvat teknik adam güzel ve güneşli günler geçirdiklerini ifade ederek, "Her kulüpte günlük antrenman neşesi aldığınız sonuca göre yüzde 10 değişir. Güzel ve güneşli günler geçiriyoruz. Kötü günleri geride bıraktık. Kazandığımızı kimse bize hediye etmedi. Gidip bunu Kapalıçarşı'dan parayla almadık. Gökten zembille inmedi. Bu olumlu ruh hali bir ekip çalışması. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

YABANCI SINIRLAMASI
Yabancı sınırlaması konusu hakkında konuşan Bilic, "Yabancı sınırlamasını kendi aramızda da tartışıyoruz. Bunu Antalya'da fatih Terim ile de görüştük. Ne olursa olsun erken karar verilmesi lazım. Eneramo kiralık gitti, Dentinho gitti, Sivok sakat ve neredeyse ilk yaridaki yabancı sayısına ulaştık. Bazen sakatlıklar yüzünden 6 yabancı olmadan sahaya çıkıyoruz" dedi.

"KADERİN CİLVESİ"
Spor Toto Süper Lig’de tekrar edilen Kasımpaşa maçını değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Biz maçı 3-0 hükmen olarak düşünüyorduk ama maç tekrar edildi. Ancak kaderin cilvesi maç 3-0 bitti. Şota çok iyi bir insan ve takımı kötü günler geçiriyor. Umarım düzelirler" diye konuştu.

"FERNANDES İYİ ÇALIŞIYOR"
Fernandes’in çok iyi bir oyuncu olduğunun altını çizen Bilic, "Manuel çok iyi bir oyuncu ve kendisine çok saygım var. Kendisi sezon sonuna kadar bizim oyuncumuz. Antrenmanlarda iyi çalışıyor. Şu an oynamıyor ama fırsat bulduğunda ondan en iyisini bekliyorum. Üst düzey bir oyuncunun sözleşmesi biteceği zaman oyuncularla ilgili dedikodular çıkar. Bunu ben Fernandes'le konuşmadım" dedi.

"İYİ İŞ ÇIKARDIK"
Sezon içinde birçok olumsuzluk yaşamalarına rağmen şampiyonluk yarışına dahil olduklarını belirten Hırvat teknik adam, "Beşiktaş gibi bir kulüp her zaman kazanmak için oynar. Bu sezon takım gerçekten iyi bir iş çıkardı. Bunlardan biri stat. Bazılarına stat önemsiz gelebilir ama çok önemli bir konu. Bu İngiltere'de de, Hivratistan'da da böyle. İkincisi ceza meselesi. Taraftarımızdan uzak kaldık. Üçüncüsü ise mali. Rakiplerimiz bize göre daha çok harcama yapıyor. Kadronun şimdiye kadar çıkardığı işten memnunum. Geçiş yılında yola çıktık. Yeni stadı bekliyoruz. Çok harcama yapmadan yola çıktık ama Fenerbahçe'nin 5, Galatasaray'ın 1 puan gerisindeyiz. Bütün bunlara bakarak ‘iyi iş çıkardık’ diyebiliriz. İyi antrenman yaparsak yukarılara çıkabiliriz" şeklinde konuştu.

"MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ"
Spor Toto Süper Lig’de oynadıkları her maçın çok zorlu olduğunu ve karşılaşmaları ayrı ayrı düşündüklerini belirten Bilic, "Biz mutlaka hesap kitap yapıyoruz. Yaklaşım çok basit; maç maç düşünüyoruz. Lig tarihinde neler olmuş, sınırlamalar nasıl olmuş siz daha iyi bilirsiniz. Bursaspor maçından 3 puan aldıktan sonra bir sonraki maça bakarız" dedi.

STAT KONUSU
Stat konusunda hava koşullarının belirleyici olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam,"Olimpiyat'taki değişikliğin en büyük nedeni hava koşullarıydı. Değişiklik tabii ki bana bağlı değildi. İzmir, Ankara, Sakarya ve İzmit şehirleri de konuşuldu ama biz İstanbul'da kalmayı tercih ettik" diye konuştu.

"BAZI FUTBOLCULAR VERİLEN ŞANSLARI KULLANAMADILAR"
Transferlere sadece kendisinin karar vermediğinin altını çizen Bilic, "Transfer meselesi de sadece benim verdigim bir karar değil. Scout ve genel direktörümüzle fikir alışverişi yapıyoruz. Benim bilgim dışında alınmış bir oyuncu yok. Bazılarını kullandık, bazılarını yeterince kullanamadık. Bazıları kendilerine verilen şansları kullanamadılar" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN HAKEMLERİN TAVIRLARI"
Sezon başında hakemlerin kendilerine daha farklı baktığını hissetiğini belirten Hırvat teknik adam, "Hakemlerde ilgili objektif konuşamam çünkü bu ligde yarışan bir kişiyim. Sezon başında şunu hissetmiştim; diğer büyük takımlara bakışlarıyla bize bakışları farklı. Diğer liglerde de hatalar var çünkü futbol hızlandı. Ama benim için en önemli olan hakemlerin tavırları. Bunun bir plan dahilinde olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen tesadüf. Bize daha iyi davransınlar demiyorum ama onlara davrandıkları gibi bize de davransınlar" şeklinde konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim