• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Zonguldak’ta 'kadına şiddet' protestosu

Zonguldak’ta 'kadına şiddet' protestosu
Zonguldak'ta kadına şiddet ve İstanbul Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayı protesto edildi.

Zonguldak'ta kadına şiddet ve İstanbul Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayı protesto edildi.

CHP Zonguldak İl ve İlçe Kadın Kolları, il gençlik kolları ile partililer, geçtiğimiz gün İstanbul Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayı ve kadına şiddet vakalarını protesto etmek amacıyla gece 03.00'da Zonguldak Valiliği önünde toplandı.

Grup adına konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, "Katiller ve tecavüzcüler için değil, kadınlar için adalet istiyoruz" dedi.

Genellikle bedelini canıyla ödediği bu iğrenç olayların sonunda yine faturanın kadına çıkartıldığını belirten Kır, kadınların yaşadıkları olayın travmasını atlatamadan toplum tarafından kendilerine yapılan ağır eleştiri ve suçlamalarla karşı karşıya bırakıldığını kaydetti. Bu nedenle birçok kadının şiddet ve tecavüze sesini çıkaramadığını ifade eden Kır, "Kadın olmak zor, Türkiye'de kadın olmak ise daha zor. Kadına şiddet değil; vahşet var, acı var, zulüm var. Kadın olmak suç değildir efendiler. Kadın olup elbise giymek, çalışmak, gülmek, gezmek, araba kullanmak, istediği yerde istediği saatte özgürce oturmak suç değildir. Değersizleştirilen, onursuzlaştırılan, ötekileştirilen, "hak etmiştir, gecenin üçünde orada ne işi var" diye yaftalanan, korkusu rıza sayılan, mini etek giyen, gecenin üçünde sabahın beşinde aranıyor gözüyle bakılan kadına hemen her gün sokakta, bindiği dolmuşta, iş yerinde, okulunda, çarşıda pazarda, en acısı da sığınağı olan evinde fiziksel, sözlü ve psikolojik tacize uğrayan, acımasızca tecavüz edilen ve biraz daha şanssızsa vahşice katledilen kadınlarımız suçlu değildir." şeklinde konuştu.

ÖZGECAN CİNAYETİNDEN DERS ALMAMIŞ GİBİYİZ

TBMM'de gerekli yasal düzenlemelerin çıkarılmasını isteyen Kır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özgecan cinayeti ile yaşadığımız acıdan ve utançtan ders almamış gibiyiz. Kadınlarımızın bu vahşeti yaşamaması için TBMM'de gerekli yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyoruz. Öldürülen, tecavüze uğrayarak karartılan her hayatın sorumlusu devlettir. Katiller ve tecavüzcüler için değil, kadınlar için adalet istiyoruz."

Eyleme katılan grup, kadına şiddet olaylarını alkışlarla protesto etmesinin ardından dağıldı.

Zonguldak’ta 'kadına şiddet' protestosu

Zonguldak’ta 'kadına şiddet' protestosu

Zonguldak’ta 'kadına şiddet' protestosu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim