• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Zonguldak Teröre Tepki İçin Yürüdü

Zonguldak Teröre Tepki İçin Yürüdü
Son Günlerde Artan Terör Olaylarına Tepki Göstermek Adına Zonguldak Kent Merkezinde Yürüyüş Gerçekleşti.

Son Günlerde Artan Terör Olaylarına Tepki Göstermek Adına Zonguldak Kent Merkezinde Yürüyüş Gerçekleşti. Madenci Anıtı önünden Valilik Binasına Kadar Yürüyen Grup Çeşitli Sloganlar Atarak Teröre Tepki Gösterdi.

Dün Ankara'da gerçekleşen ve 28 Vatandaşın hayatını kaybettiği ardından bu sabah Diyarbakır-Bingöl karayolundaki 6 askerin şehit olduğu terör saldırısına tepki göstermek adına Zonguldaklı vatandaşlar Madenci Anıtı önünde toplanarak Valilik binası önüne kadar yürüdü. Gerçekleşen tepki yürüyüşüne Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Çeşitli STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Madenci Anıtı önünde toplanan grup terör karşıtı sloganlar atarak Valilik binasına kadar yürüdü. Valilik binası önünde toplanan grup şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından ise açıklama yapan Demokrasi Platformu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı yaşanan terör olaylarına tepki göstererek "Terör kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. 17 Şubat Salı günü akşam saatlerinde Ankara'nın en işlek caddelerinden birinde askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlatılan bomba ile 28 yurttaşımızı kaybettik. 61 yurttaşımızda yaralandı. Ardından bugün sabah saatlerinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılmasından kaynaklandığı belirtilen saldırı sonucunda 6 askerimiz şehit oldu. Hedefinin barış, kardeşlik, demokrasi ve insanlık olan 34 canımızın katledildiği ve onlarca insanımızın yaralandığı terör saldırısını lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Hiçbir ölüm haberi almayacağımı, içeride yurttaşlarımızla, dışarıda komşularımızla birlikte bir arada, barış içinde yaşayabilmenin kalıcı şartlarının oluştuğu bir döneme girilmesi için herkesin ve her kesimin tarihsel, vicdani ve insani bir sorumlulukla hareket etmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Zonguldak Teröre Tepki İçin Yürüdü

Zonguldak Teröre Tepki İçin Yürüdü

Zonguldak Teröre Tepki İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim