• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Zonguldak Kömürspor Başkanı’ndan taraftara tepki

Zonguldak Kömürspor Başkanı’ndan taraftara tepki
TFF 2. Lig'in ilk yarısının son maçında Nazilli Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Zonguldak Kömürspor'da Başkan Süleyman Caner, olumsuz tezahürat yapan...

TFF 2. Lig'in ilk yarısının son maçında Nazilli Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Zonguldak Kömürspor'da Başkan Süleyman Caner, olumsuz tezahürat yapan taraftara tepki gösterdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Zonguldak Kömürspor kendi sahasında Nazilli Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ikinci yarısından itibaren taraftarların olumsuz tezahüratlarda bulunmasının oyuncuları etkilediğini ifade eden Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, maçın hakemlerinin de iki golü ofsayt sayarak vermediğini söyledi.

Kentte herkesin birlik olması gerektiğine vurgu yapan Caner, "Rakibin nerede olduğunun hiçbir zaman önemi yoktur. Bugün Kahramanmaraş, Şanlıurfaspor'u yendi. Ligin son maçlarında motive son derece yerlerde olur. Bunu daha önceki sezonlarda gördünüz, yaşadınız. Ofspor maçında yaşadık, başka maçlarda yaşadık. Buna rağmen çocukları motive etmeye çalıştık. Son maç değil ilk maç gibi çıkın diye uğraştık. Teknik heyet ve yönetimle elimizden geleni yaptık. Çocuklar çıktılar, ellerinden geleni yaptılar. Mücadeleyi görüyorsunuz, kaçan golleri görüyorsunuz. Her maçta bu kadar pozisyon yakalayan bir takım yok. Ama değerlendirmeye geldiğinde değerlendiremiyoruz. İlk ve ikinci yarıda ofsaytlardan verilmeyen goller oldu. Pozisyonlara arkadaşlar bakıyor. Ofsayt değil, böyle bir şey yok. Maçı katlettiler. Maçı resmen verilen kararlarla katlettiler. Normal düzgün bir şekilde çıkacak maçı katlettiler" ifadelerine yer verdi.

"25 dakika olumsuz tezahürat yaptılar"

İmkansızlıklar nedeniyle oyuncuların ve teknik direktörün alacaklarını güçlükle ödediklerini ifade eden Süleyman Caner, şöyle devam etti.

"Çocuklar mücadelesini verirken her zaman söylüyorum taraftar takım el ele olacak diye. Taraftar daha maçın bitmesine 25 dakika varken sen buradan "Bu takım niye oynamıyor" veya başka şekilde moral bozacak şekilde teknik direktöre ve takıma tezahürat yapıyorsun. Bu yapılmaz. Zonguldaklılık bilinci bu değildir. Zonguldaklılık böyle olunmaz. Şehir böyle olunmaz. Büyükşehir böyle olunmaz. Birlik beraberlik içerisinde olunur. Bunu her zaman söylüyorum. Birbirinizi seveceksin. Burada daha maçın bitmesine 25 dakika var. 25 dakikanı bu olumsuz tezahürata ayıracağına, olumsuz enerji yapacağına pozitife döndürseydin bu çocuklar bu maçı burada galibiyetle bitirirlerdi. Biraz şapkayı önümüze koyalım. Biz ne yapıyoruz. Ben geldiğimde ne yaptım arkadaş. Bu takım biz geldiğimizde Bölgesel Amatör Lig'deydi. Yönetimler el ele verdik. Birlik ve beraberlik içerisinde valisi başta olmak üzere esnafı ve iş adamlarıyla beraber takımı ikinci lige çıkardık. Öyle kalkıp da orada "40 yıllık efsane yerde sürünüyor" demekle bu işler olmuyor. Takımların çoğu şu anda iflas pozisyonundalar. Yönetimleri sahipsiz bırakıyorlar. Biz sahipsiz bırakmadık. İmkan olmamasına rağmen dilendik, ondan dilendik bundan dilendik bu takımı sahaya çıkartıyoruz. Bu çocuklar belki paralarını alamıyor, hoca alamıyor üç aydır. Bulduğumuz parayı alacaklarına verip takımı bu duruma getirdik. Bulduğumuz imkanlarla, vali bey arkamızda duruyor. Öncülük yapıyor. İmkanlarla bu takımı sahaya çıkartıyoruz. Takımı sahaya çıkartmak kolay değil. Önce bakacaksın bu kente kim ne katmış, bu takıma ne vermişler. Ondan sonra konuşacaklar. Herkes eleştirisini bu şekilde yapacak. İyi niyetle, dürüstlükle bu kent birlik olsun el ele olsun diye uğraşıyorum. Buraya kadar getirdim. Getirmeye de devam edeceğim. Bu takımı üst liglere de çıkartacağız."

"Bugün 22 puanı kim topladı"

Sağduyulu tarafların takımın yanında olduğunu hatırlatan Süleyman Caner, "Öyle kendini bilmez üç beş kişi takımın aleyhine slogan atmak, yok. Sağduyulu taraftar bu takımın içindedir. Bunlar toparlanacaklar, takımlarına sahip çıkacaklar. Bandırma'yı yenen, Pendik'i yenen bu takım. O formayı hak etmediğini söylüyorlar. Niye söylüyorlar. O takımları kim yendi. Bu 22 puanı kim topladı. Adam 6 milyon lira para yatırmış ligin sonundalar. Adam 10 milyon lira yatırmış ama ligin sonundalar. Ayıptır ayıp. Allah'ınız, kitabınız, imanınız varsa, Allah korkunuz varsa elinizi vicdanınıza alacaksınız öyle değerlendireceksiniz. Bu çocukları öyle eleştireceksiniz. Ligin son maçı olmasın rağmen bunlar yine ellerinden geleni yaptılar. Burada bu maçı katleden hakem üçlüsü olmasa bugün çok farklı olurdu" şeklinde sözlerini tamamladı.

Caner, önümüzdeki günlerde yapılacak olan olağanüstü kongre ile yeni yönetimi oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim