• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Zonguldak Demokrasi Platformu’ndan “Savaşa Hayır” Eylemi

Zonguldak Demokrasi Platformu’ndan “Savaşa Hayır” Eylemi
Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından "Savaşa Hayır" eylemi gerçekleştirildi.

Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından "Savaşa Hayır" eylemi gerçekleştirildi.

Madenci Anıtı'nda Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen eyleme, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun, KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları, CHP Merkez İlçe Başkanı Elmas Yılmaz, CHP bazı belediye meclis üyeleri ile memurlar katıldı.

Grup adına konuşma yapan Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, "Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere de seslenerek Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz! Sendikalar olarak, meslek örgütleri olarak, demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız! Görevimiz, insanlarımızın öldürülmesine seyirci kalmak değil, insanları yaşatmaktır" dedi.

Kaymakçı açıklamasına şöyle devam etti:

"Emek ve meslek örgütleri olarak defalarca kez, siyasi iktidarın, savaş politikalarını tırmandırarak ülkemizi sürüklediği "uçuruma" dikkat çektik. Çocukların, kadınların, gençlerin, yoksulların kanının aktığı, anaların gözyaşının kurumadığı, insanlarımızın yıllarca unutamayacakları acılar yaşayacakları ve halkların bir arada yaşama umudunun gittikçe tükendiği bir savaşa ne içeride ne de dışarıda aslı razı olmadığımızı her alanda dile getirdik. Endişelerimizi, taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi her fırsatta ve her zeminde tekrarladık. Halkın barış isteğini haykırmak için 10 Ekim'de Ankara'da yapmaya çalıştığımız uyarı mitingi kana bulandı, isimlerini tek tek burada sıralamanın mümkün olmadığı, onur duyduğumuz 101 insan katledildi, yüzlercesi yaralandı. Dünya kamuoyunda lanetlenen bu cani saldırı açığa çıkartılıp tüm sorumluların yargı karşısına çıkartılması gerekirken, 10 Ekim Katliamı protestolarıyla ilgili bizlere soruşturma açıldı. Dünyanın başka bir köşesinde göremeyeceğiniz öyle bir hukuksuzluk ki bu, sendika yöneticilerimizin yanı sıra avukatlarımız da soruşturma kapsamına alındı. Biz emek ve meslek örgütleri olarak, sadece üyelerimize değil, halkımıza karşı da duyduğumuz sorumluluk ve vicdanlarımız gereği, bugün burada bir kez daha ülkemizin yüz yüze kaldığı bu trajediyi dile getirmek, sizin aracılığınızla kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."

Zonguldak Demokrasi Platformu’ndan “Savaşa Hayır” Eylemi

Zonguldak Demokrasi Platformu’ndan “Savaşa Hayır” Eylemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim