• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Zirveye göz diken finansçıya Turkcell Akademi desteği

Zirveye göz diken finansçıya Turkcell Akademi desteği
Finans ve bankacılık sektöründe çalışan bireylerin sahip olması gereken Temel Düzey Sermaye Piyasası Lisansına, sınava hazırlık paketiyle Turkcell Akademi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği destek oluyor.

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından finans kurumlarında yönetici olabilmenin yolunu açan Sermaye Piyasası Lisanslama Düzey 1 sınavına adayları hazırlamak için üç büyük kurum işbirliğine gitti. Bankalar Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Turkcell Akademi tarafından hazırlanan Sermaye Piyasası Lisanslama Düzey 1 Sınavına Hazırlık Programı, Turkcell abonesi olan ya da olmayan tüm adayların kullanımına sunuldu. Lisans sınavına banka, aracı kurum gibi finans sektöründe çalışan ve mesleğinde yükselmek isteyenlerin yanı sıra bu sektörde çalışmak isteyenler de katılıyor.

DÖRT KONU, ÜÇ DENEME SINAVI

Sınava girecek adayların internetten hazırlanacağı programın içinde 4 farklı modül , 31 video, toplamda 110 soru içeren 16 mini test ve her biri 100 soru içeren 3 deneme sınavı bulunuyor. Sınava hazırlanacak adaylara eşsiz bir kaynak sunan eğitim paketi, SPL-Düzey 1 sınavı içerisinde yer alan; mevzuat ve kurallar, sermaye piyasası araçları, yatırım kuruluşları ve takas, saklama, operasyon modüllerine erişim sağlıyor.

Her alt başlıktan sonra uzmanlar tarafından hazırlanmış olan mini testlerle adayların bilgilerini pekiştirmesi hedefleniyor. Dört modülü de tamamlayan adaylar daha sonra 3 deneme sınavına katılıyor. Sınavlar SPL-Düzey 1 sınavındaki gibi 100 sorudan oluşuyor ve her modül için 25 soru yer alıyor. Bu sınavda durumunu gözden geçirecek adaylar, eğitmenler tarafından hazırlanan eğitim videolarını izleyip, ders notlarını inceleyerek sınava mükemmel bir şekilde hazırlanabilecekler.

Turkcell Akademi Bölüm Başkanı Banu İşçi Sezen, konuyla ilgili, “Turkcell Akademi’nin misyonunun en önemli yapı taşlarından biri olan 'yine ve yeniden' öğrenmeyi teşvik etmek için dijitalleştirdiğimiz eğitim platformumuzu 2014’te tüm Türkiye’ye açmıştık. Kendimizi sürekli yenileyerek ve geliştirerek her geçen gün daha zengin bir içerik sunmayı hedeflemiştik. Finans ve bankacılık sektöründe uzmanlaşmak isteyen ve tüm bireylere açık olan 'Sermaye Piyasası Lisanslama sınavı Hazırlık Programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin konusunda uzman değerli öğretim görevlileri ve sektör uzmanları tarafından hazırlanmıştır. Tüm ticari bankalarda çalışan portföy yöneticileri, bankacılık kariyeri planlayan üniversite mezunları, diğer aracı kurum ve finans bölümü çalışanlarından oluşan binlerce aday için essiz bir kaynak sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim