• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

'Zirvenin Parlayan Yüzleri' Milliyet'in gecesinde bir araya geldi

'Zirvenin Parlayan Yüzleri' Milliyet'in gecesinde bir araya geldi
1954 yılından beri okuyucularının oylarıyla yılın en iyi sporcusunu seçen ve bu yıl Gillette sponsorluğunda gerçekleştirilen 62'nci Gillette&Milliyet...

1954 yılından beri okuyucularının oylarıyla yılın en iyi sporcusunu seçen ve bu yıl Gillette sponsorluğunda gerçekleştirilen 62'nci Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni, gerçekleştirildi.

Spor, sanat ve iş dünyasını bir araya getiren ve altı farklı kategoride spor dünyasının en iyilerinin belirlendiği ödül töreninde, Gillette Yılın Futbolcusu ödülünü Arda Turan alırken Yılın Sporcusu Ödülüne ise Kenan Sofuoğlu değer bulundu.

Dün akşam İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen ödül törenine, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve 41. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra jüri üyeleri ve finale kalan sporcular katıldı.

Altı farklı kategoride toplam 38 adayın halk oylamasına sunulduğu yarışmayı, Milliyet Gazetesi, www.milliyet.com.tr ve Gillette Türkiye Facebook Sayfası üzerinden 360 bin'den fazla sporsever oyladı. Düzenlenen geceye ise spor, sanat ve iş dünyasından birbirinden ünlü isimlerinin de yer aldığı geceye 800'ü aşkın konuk katıldı.

FİKRET BİLA: MİLLİYET'İN YILIN SPORCUSU ÖDÜLÜ, TÜRK BASININ EN ÖNEMLİ VE EN ESKİ YARIŞMASIDIR

Gecenin açılış konuşmasını yapan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, "Milliyet'in Yılın Sporcusu Ödülü, Türk basının en önemli ve en eski yarışmasıdır. Milliyet'in kurumlaşması ve en değerli markalardan biri konumuna gelmesinde spor servisimiz katkısı çok büyüktür." diyerek, şöyle devam etti:

"Milliyet ve Milliyet spor kültürünün temel taşlarından biri de 62 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz yılın sporcusu yarışmasının düzenlemesidir. Başta Abdi İpekçi, Namık Sevik, İslam Çupi, Necmi Tanyolaç gibi ustalarımızı bu vesileyle rahmetle anıyor, spor servisimize emeği geçen tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Her alanda olduğu gibi spor alanında da ileriyi görmüş ve göstermiş olan Büyük Atatürk'ün, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü hatırlatmak istiyorum. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet eden Atatürk, gelecek kuşaklar açısından sporun önemini her fırsatta ifade ve teşvik etmiştir. Atatürk'ün de ifade ettiği gibi spor her şeyden önce sağlık demektir. Spor yapmak sağlıklı yaşamayı da beraberinde getirir. Bu yönü itibariyle çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için de en iyi yol, en iyi güvencedir.

Sportif faaliyetler dostluğun, kardeşliğin, kültür zenginliğinin, bireysel ve toplumsal gelişmenin en iyi araçlarından biridir. Keza bir toplumun bir ülkenin dünyaya açılmasına, tanınmasına, turizme de büyük katkısı vardır. Türkiye artık sporun her alanında uluslararası başarılara imza atan bir konumdadır. Bu düzeye gelmemizde emeği olan spor adamlarına şükran borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, Milliyet'in bu yılki yarışmasında ödüle layık görülen tüm sporcularımızı şimdiden kutlar, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım."

TANKUT TURNAOĞLU: SPORA VE SPORCUYA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise yaptığı konuşmada, "P&G olarak, gençlerin spor ile iç içe, sağlıklı ve öz güveni yüksek büyümelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda spor kültürünün ülkemizde yaygınlaşması için birçok farklı program yürütüyoruz." diyerek, şunları dile getirdi:

"Dünya çapında Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile olan sponsorluk anlaşmamızın yanı sıra ülkemizde de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile bir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliği kapsamında 2 yıl önce başlattığımız Olimpiyat Anneleri projemiz ile anneleri bilinçlendirerek çocukların spor yapma oranlarını arttırmayı ve ülkemizde spor bilincini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz."

2015'TE SPORUN ZİRVESİNE ÇIKANLAR

Öte yandan Milliyet okurlarının katılımıyla düzenlenen anket sonucunda; Spor Toto Süper Lig'de 2014-15 sezonunda Galatasaray ile üç kupa kazanan ve sarı kırmızılıların dördüncü yıldızı takmasında büyük pay sahibi olan Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Yılın Antrenörü" seçildi.

'Yılın Takımı" kategorisinde ise Euro 2016 elemelerinde son maçlarda muhteşem bir performans göstererek Avrupa Şampiyonası vizesi alan A Milli Futbol Takımı, zirveyi ele geçirdi.

2015 yılında Atletico Madrid ve milli takımda kazandığı başarılarla Barcelona'ya transfer olan Arda Turan "Gillette Yılın Futbolcusu" ödülüne layık görülürken, Fatih Terim "Yılın Spor Adamı" seçildi. Arda Turan'ın takım arkadaşı, Barcelona ve dünya futbolunun en büyük yıldızı olarak gösterilen Arjantinli Lionel Messi ise "Dünyada Yılın Sporcusu" seçildi.

Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde Gillette tarafından verilen iki özel ödülden biri olan Gillette Özel Ödülü, dünya ve Avrupa'da şampiyonluğa doymayan milli güreşçi Taha Akgül olurken Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü de yüzme branşında madalyaları toplayan genç sporcumuz Victoria Zeynep Güneş'in oldu.

İŞTE ÖDÜL ALAN İSİMLER

Yılın takımı, EURO2016 Fransa'ya katılma başarısı gösteren A Milli Futbol Takımı olurken, Yılın Spor Adamı da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim oldu.

Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri ve sahipleri şöyle:

Yılın Sporcusu: Kenan Sofuoğlu (Dünya Supersport Şampiyonu)

Yılın Spor Adamı: Fatih Terim (Türkiye Futbol Direktörü)

Yılın Futbolcusu: Arda Turan (Barcelona)

Yılın Antrenörü: Hamza Hamzaoğlu (Galatasaray'daki başarısıyla - Bursaspor Teknik Direktörü)

Yılın Takımı: Türkiye A Milli Futbol Takımı

Dünyada Yılın Sporcusu: Lionel Messi (Barcelona)

Gecede verilen özel ödüller ise şöyle:

Namık Sevik Ödülü: Spor Genel Müdürlüğü TOHM Projesi

Namık Sevik Onur Ödülü: Devrim Sağıroğlu

İslam Çupi Onur Ödülü: Hidayet Türkoğlu (Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su)

Jüri Özel Ödülü: Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı

Gillette Özel Ödülü: Taha Akgül (Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi)

Venus Yılın Kadın Sporcusu Özel Ödülü: Viktoria Zeynep Güneş (Milli Yüzücü)

Vestel Gururla Yerli Özel Ödülü: Arda Turan

Cihan

'Zirvenin Parlayan Yüzleri' Milliyet'in gecesinde bir araya geldi

'Zirvenin Parlayan Yüzleri' Milliyet'in gecesinde bir araya geldi

'Zirvenin Parlayan Yüzleri' Milliyet'in gecesinde bir araya geldi

'Zirvenin Parlayan Yüzleri' Milliyet'in gecesinde bir araya geldi

'Zirvenin Parlayan Yüzleri' Milliyet'in gecesinde bir araya geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim