• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Zirve’de YGS Tatbikatı

Zirve’de YGS Tatbikatı
Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Öğrenci Değerlendirme Sınavında (ÖDS) bir araya gelen öğrenciler Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tatbikatı...

Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Öğrenci Değerlendirme Sınavında (ÖDS) bir araya gelen öğrenciler Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tatbikatı yaptı.

Mart ayının son haftasında gerçekleşecek olan YGS'ye sayılı günler kaldı. Öğrencileri sınava hazırlamak ve onlara sınav atmosferini yaşatmak isteyen Zirve Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdiği ÖDS sınavında ÖSYM sınav sistemini birebir uyguladı. Sınav esnasında öğrencilere tıpkı ÖSYM gibi şeker ve sınav seti dağıtıldı. Sınav sonrası Zirve Üniversitesi akademisyenleri ile bir araya gelen öğrenciler hayallerindeki meslekleri daha yakından tanıma fırsatı elde etti. Tercih etmek istedikleri fakülte ve bölümleri gezerek bilgi alma imkanı buldu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde sayısal ve eşit ağırlık puan türünde dereceye girenler ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Her yıl gerçekleştirdiğimiz YGS deneme sınavı ile öğrencilerimize ÖSYM standartlarında bir sınav uyguluyoruz. Bu öğrencilerimizin kendilerini sınav psikolojisine hazırlamaları için önemli bir fırsat sağlıyor. Ayrıca hayallerindeki meslekleri yakından tanıma ve tercihlerini sağlıklı bir şekilde yapma imkanı sunuyoruz. Bugün sınava katılan bütün öğrencileri ve onlara emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. 13 Mart'ta gerçekleşecek olan YGS sınavında hepinize başarılar diliyorum" dedi. Sayısal puan türünde birinci olan Furkan Berke Açık, "Sınava çok az bir zaman kaldı, bugünkü sınavla birlikte hem 700 başarılı öğrenci arasındaki yerimizi gördük hem de üzerimizdeki sınav kaygısını biraz olsun azalttık. Öğrenci akademisyen buluşmalarında hayalini kurduğum bölümü daha yakından tanıma fırsatı elde ettim ve motivasyonum arttı. Zirve Üniversitesi'ne her yıl yapmış oldukları deneme sınavlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Eşit ağırlık türünde birinci olan Beyza Kent, "Bugün kendimi üniversiteli olarak hissettim. Zirve Üniversitesi bizlere sunmuş olduğu çeşitli olanaklarla bir günlüğüne de olsa bizi üniversiteli yaptı. Bu duyguyu yaşamak çok güzel inşallah gerçek sınavda da başarılı olup Zirve Üniversitesi gibi öğrencilere şimdiden değer veren bir yerde okumak isterim" şeklinde konuştu.

Zirve’de YGS Tatbikatı

Zirve’de YGS Tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim