• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Zirve Üniversitesi Aile Ve Kadın Çalışmaları Ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci:

Zirve Üniversitesi Aile Ve Kadın Çalışmaları Ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci:
Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Aile, Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd.

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Aile, Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, kadına yönelik şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmediğini belirterek, "Kadına yönelik şiddetin cezaları yetersiz" dedi.

Aile Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, kadına yönelik şiddet haberleri hemen hemen her gün televizyonlarda görmeye başlandığını hatırlatarak, durdurulması gereken kadına şiddet olaylarının ardı arkası kesilmediğini ifade etti. Kadına şiddetin durdurulması gereken yara olarak değerlendiren Keskinci, "Kadına yönelik şiddetin nedeni kadının ikinci bir varlık olarak görülmesi ve kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğu bilincinin toplumda yerleşmemiş olmasıdır. Bu sebeple içselleştirilmiş toplumsal cinsiyet rollerinin ve erkeklik anlayışının yok edilmesi gerekir. Bu amaçla erkeklerin de içinde olduğu okul öncesi eğitimden başlayarak top yekun bir zihniyet dönüşümü mücadelesinin başlatılması gerekir. Psikolojik, sosyo-ekonomik birçok nedeni olan şiddetin sadece kanuni düzenlemelerle ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını savunmakla birlikte cezaların yetersiz olduğunu da vurgulamamız gerekir. Kadınlara yüklenen bazı nedenler tahrik sebebi sayılarak ceza indirimlerinin yapılmaması ve cezaların ağırlaştırılması suretiyle caydırıcılığının sağlanması gerekmektedir" diye konuştu.Toplumsal cinsiyet eşitliğinin reddedilmesi sürmesi durumunda Kadına şiddet olayları ve kadın cinayetlerinin önlenemeyeceğini savunan Keskinci, "Kadına yönelik şiddet toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığın bir türüdür. Toplumda erkeklerin kadınlar karşısında sahip olduğu güç, egemenlik ve ayrıcalıklardan kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Kadın hakları insan haklarından olduğunu belirten Keskinci, " Kadın hakları ihlali, insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet bir suçtur. Şiddet uygulayan erkeğin cezasız kalması veya ceza indirimi ile ödüllendirilmesi kabul edilemez. Kadına yönelik şiddet tüm topluma yöneltilmiş şiddettir" ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim