• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Ziraat Türkiye Kupası sahipini buluyor

Ziraat Türkiye Kupası sahipini buluyor
52.Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ve Eskişehirspor takımları bugün Konya Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecekler.


Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ve Eskişehirspor takımları bugün Konya Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecekler. Saat 20:00'de başlayacak olan mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek. 

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Muslera (Ufuk), Sabri, Semih, Hakan Balta, Telles, Yekta, Melo, Selçuk, Umut, Sneijder, Burak
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Sezgin, Akaminko, Tarık, Kamil, Erkan, Lawal,Hürriyet, Özgür, Necati, Kamara

STAT: Konya Atatürk
SAAT: 20:00
HAKEM: Hüseyin Göçek
YAYIN: ATV

GALATASARAY'IN 20. FİNALİ

1962-63 sezonundan itibaren oynanmaya başlayan Türkiye Kupası’nın en çok şampiyon olan, en çok final oynayan, en çok galibiyet alan, en çok maç yapan takımı Galatasaray, bugüne kadar toplam 19 final eşleşmesine çıktı ve 14’ünde kupayı kaldırdı.

9 YILLIK HASRET

Galatasaray, son olarak 2004- 2005 sezonunda Fenerbahçe’yi 5-1 yenerek kupayı kazanmıştı. 11 Mayıs 2005 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan final maçından 5-1 galip ayrılan Galatasaray, 14. kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüştü. Tarihi maçta Galatasaray’ın gollerini Franck Ribery, Necati Ateş ve Hakan Şükür (3) kaydetmişti.

MUSLERA VE DROGBA MAÇ SAATİNDE

Sakatlıkları süren kaleci Fernando Muslera ile golcü futbolcu Didier Drogba'nın sağlık durumunun sorulması üzerine Mancini, maç öncesi yapacakları son antrenman sonrasında her iki futbolcunun durumun netlik kazanacağını bildirdi.

MANCINI: "KAZANMAK İSTİYORUZ"

Roberto Mancini, "Lig maçına bakıldığında 3-0 galip gelen bir Galatasaray var ama bu, finalde favori olması anlamına gelmiyor. O yüzden avantajlı veya üstün bir taraf olarak değerlendirmek doğru olmaz. Final için ekstra bir motivasyona ihtiyaç yok. Eskişehir ile bir kere karşılaştık. Daha önce de karşılaştığımız maçları izledim. Çok iyi oynayan bir takım. Dürüst olmam gerekirse, Eskişehirspor'u, finalde karşılaşmayı istediğimiz en son takım olarak nitelendirebilirim." ifadelerini kullandı.

SARIOĞLU: "TARAFTARLARIMIZ İÇİN..."

"Sadece futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir maç olsun. Bizim amacımız kupayı kazanmak. Kazanmak için sahada neler yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışacağız. Sezgin'e ve takım arkadaşlarına başarılar diliyorum. Onlar da ellerinden geleni yapacaklar. Güzel bir maç olsun, statta, televizyon karşısında izleyenlerin keyif alacağı bir maç olsun. Ligde şampiyonluğu elimizden kaçırdık, Türkiye kupasını alıp taraftarımızı bir nebze de olsa sevindirmek istiyoruz."

ES-ES'TEN 3 FİNAL, 1 KUPA

İlk kez 1969-70 sezonunda finale yükselen Eskişehirspor, Göztepe ile karşılaşmış, ilk maçtan 2-1 galip ayrılsa da, ikinci maçta 3-1 mağlup olarak kupayı kazanamamıştı. Bir sezon sonraki finalde Eskişehirspor ile Bursaspor eşleşmesinden kırmızı siyahlılar galip ayrılıyor, kupa ilk kez İstanbul ve İzmir dışına çıkıyordu. Eskişehirspor, son kez 1986-87 sezonunda Türkiye Kupası finaline yükseldi. Gençlerbirliği’ne ilk maçta 5-0 mağlup olan Eskişehirspor, ikinci maçı 2-1 kazansa da bu skor kupa için yeterli olmadı.

2011-12-30-turkiye-kupasi-maclari-hangi-kanalda_0_0.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim