• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Ziraat Odası’nda TEK Adımda İşlem

Ziraat Odası’nda TEK Adımda İşlem
Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Ziraat Odaları Bilgi İşlem Sistemi (ZOBİS) ile bürokrasi işlemlerini yarı yarıya indirdiklerini belirterek,...

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Ziraat Odaları Bilgi İşlem Sistemi (ZOBİS) ile bürokrasi işlemlerini yarı yarıya indirdiklerini belirterek, "Çiftçilerimiz tek adımda odamızdan hizmet alabilecek" dedi.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, ZOBİS'e geçtiklerini bu sayede çiftçilerin daha kolay hizmet alacağını açıkladı. Karaarslan, ZOBİS sistemini kullanan ilk odalardan olduklarını söyledi. Karaarslan, yaptığı açıklamada, çiftçi bilgilerinin kısa bir zamanda sisteme yüklenerek çiftçilere tek adımda hizmet verilmeye başlandığını belirterek, "ZOBİS sistemi ile çiftçi kütük bilgileri, arazi ve tarımsal bilgileri sistemde görülebilecek. Bu sayede çiftçilerimiz artık gübre ve mazot desteği başvuru dosyası başta olmak üzere birçok işlemi artık kimliklerini ibraz etmeleri suretiyle gerçekleştirebilecek. Odamızca tüm çiftçi bilgileri dosya halinde çıkarılarak kendilerine teslim edilecektir" dedi.

"ÇİFTÇİ KAPI KAPI DOLAŞMAYACAK"

Çiftçilerin yıllardır tapu kayıtlarını bulabilmek için tapu dairesine, nüfus ile ilgili bir sorunları olduğunda da nüfus dairelerine gittiklerini anlatan Karaarslan, "ZOBİS sistemi bizleri çok rahatlattı. Bu sayede bürokrasiyi yarı yarıya indirdik. Çiftçiler yıllardır tapu kayıtlarını bulabilmek için tapu dairesine, nüfus ile ilgili bir sorunları olduğunda da nüfus dairelerine gitmek zorunda kalıyordu. ZOBİS sistemi ile resmi işlemler artık çok daha rahat yapabilecek. İnternet üzerinden sisteme girildiğinde çiftçinin tapu, SGK, nüfus ve ikametgah gibi tüm bilgilerine ulaşılması mümkün" diye konuştu.

"SİSTEM ÇKS İLE ENTEGRE OLACAK"

Karaarslan, çiftçilerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlarının çevrim içi olarak yapılabildiğine, çiftçiler için gerekli belgelerin anında hazırlanabildiğine dikkati çekti. Otomasyon sisteminde, çiftçilere ilişkin üye kayıt defterleri başta olmak üzere üyeliğe dair tüm ayrıntıların yer alacağını belirten Karaarslan, sistemin ilerleyen zamanlarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile entegre çalışabileceğini ifade etti.

Kararslan, Bingöl Ziraat Odası'na kayıtlı 12 bin üyeden 7 binin aktif olarak ÇKS'de kaydı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim