• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ziraat Odasına Modern Toprak Analiz Laboratuvarı

Ziraat Odasına Modern Toprak Analiz Laboratuvarı
Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı Adıyamanlı çiftçilere yeni bir hizmet sunarak "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında İpekyolu...

Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı Adıyamanlı çiftçilere yeni bir hizmet sunarak "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansının finansal desteğiyle Toprak Analiz Laboratuvarı kurdu.

Adıyaman Vali Mahmut Demirtaş, yeni kurulan modern toprak analiz laboratuvarında incelemelerde bulunmak üzere Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Vali Mahmut Demirtaş'ı Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İpekyolu Kalkınma Ajansının finansal desteğiyle kurulan Toprak Analiz Laboratuvarı ile ilgili Vali Mahmut Demirtaş'a bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, "Kurulan laboratuvarımızda çiftçilerimize çok daha uygun bir bedelle toprak analizi yapacağız. Laboratuvar toplamda 234 Bin TL'ye mal olmuştur. Bunun 176 Bin TL'si "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmıştır. Laboratuvarımızda iki ziraat mühendisi olmak üzere toplam 3 personel görevlendirilmiştir. Kurduğumuz laboratuvarda analizlerin daha uygun bir bedelle yapılmasını ve en önemlisi bilinçsizce yapılan gübrelemenin önüne geçilerek üretimi ve kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Hizmetlerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. İlimizde yakın bir zamanda Bitki ve Su Analiz Laboratuvarını kazandırmak içinde proje hazırlığı içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan Toprak Analiz Laboratuvarının Adıyamanlı çiftçilere hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Vali Mahmut Demirtaş ise, geleceğin stratejik sektörünün tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, "Tarım, gelecekte çok daha önemli ve değerli olacaktır. Adıyaman'da da tarım ve hayvancılık giderek daha da değer kazanmaktadır. Çiftçimizin modern bir şekilde tarım yapması için tüm olanaklar oluşuyor. Destekler veriliyor. Sulama projeleri devam ediyor. Verim de artmaya başladı. İnşallah her şey çok daha iyi olacak, çiftçimizin yüzü gülecek. Bu laboratuvarı oluşturan ziraat odamızı kutluyorum. İnşallah çiftçimiz burada toprağını en ince ayrıntısına kadar analiz ettirecek ve bilinçsizce yapılan gübrelemenin önüne geçerek, tarlasına uygun bitki ekerek, üretim ve kalite artacaktır" dedi.

Ziraat Odasına Modern Toprak Analiz Laboratuvarı

Ziraat Odasına Modern Toprak Analiz Laboratuvarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim