• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Ziraat Odası tarafından Tarım Konseyi Toplantısı yapıldı

Ziraat Odası tarafından Tarım Konseyi Toplantısı yapıldı
Sivas Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Tarım Konseyi toplantısı yapıldı.

Sivas Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Tarım Konseyi toplantısı yapıldı.

Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile birlik ve kooperatif başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ konsey hakkında bilgi vererek,"Tarım konseyi olarak ortak hareket etmek, sorunlarını sıkıntıları birlikte tespit etmek, bunları siyasilerimize ulaştırmak ve raporlar hazırlamak amaçlıyoruz. Sivas'ın tarım ve hayvancılıkta nasıl ileriye götürürüz konusunda, birbirimizi daha yakından tanımak amacıyla bu toplantının ilkini düzenledik. Bu toplantıları ayda bir kez düzenleyerek şehrimizi hak ettiği yere taşımayı ve kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayarak tarım konseyinin ilk toplantısını ziraat odasında gerçekleştirdik. Amacımız Sivaslı çiftçimizin tarımını daha ileriye nasıl götürürüz inşallah ileride güzel şeyler olacak. Toplantımıza katılım gösteren il müdürlerimize, oda temsilcilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse ise Tarım Konseyi sayesinde kurumlar arasında yaşanan koordinasyon sorununun ortadan kalkacağını ifade ederek,"Sivas bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılık şehri. Önceliğimiz şu olmalı yaklaşık 2006 yılından beri devletimiz projeli destekler vermekte. Bunlar kırsal kalkınma, TKDK oldu IPAC, ORAN değişik kaynakları kullandı yani devlet diyor ki vatandaşa "gel ortak olalım yüzde 50 si benden yüzde ellisi senden olsun." Sivas'ın bu konuda ses getirmesi lazım bazı yörelerimiz özellikle Şarkışla çok ileride bu konuda. Oradaki başarı bizim Sivas'ın geneline yayılır hibe destekli projeli işleri en iyi yapan en iyi uygulayan ve en iyi sonuç alan il olmayı canı gönülden istiyoruz. Bunun içinde koordinasyon ve ortak hareket etmek gerekiyor, bilgi gerekiyor, birbirimize bu konuda destek olup Sivas'ı projelerde ön plana çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız da bakanlık tarafından verilen hibe desteklerinden Sivas'ın azami derecede yararlanması gerektiğini ifade ederek,"Bakanlığımızın çok çeşitli konularda desteklemeleri var bununla ilgili il müdürlüğü olarak biz Sivas'ımıza en fazla hibe desteğini nasıl alırız bunun çabası içerisindeyiz. Bununla ilgili çalışmaları başlattık. Sivas DAP kapsamına alınan iller arasında ve bu konuyla ilgili biz proje ekibini oluşturduk ve proje ekibi şuanda eğitim çalışmalarına başlayacak. Birinci ayın birinden itibaren de Mart sonuna kadar bu proje kabulüne başlayacağız. Aynı zamanda ekonomik yatırımlarla ilgili tebliğ yayınlandı onun çalışmaları başladı inşallah bakanlığımızın yeni desteklemelerinden beş yüz baş düve gibi bu desteklemelerden faydalanacak Sivas'ımız. Bu konu ile ilgili tabi müdürümüzün de söylediği gibi koordineli çalışmak hepsinden önemli. Birlikte Sivas için varız burada. Sivas için ne kadar fazla hibe desteği alınırsa buraya destek ne kadar fazla gelirse bu hepimizin başarısı olacak. O yüzden tabi bizde il müdürlüğü olarak elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili zaman zaman sizlerle de görüşüyoruz ilçelerle görüşüyoruz, ilgili kurumlarla görüşüyoruz çitçimize daha hızlı hizmeti nasıl verebiliriz bununla ilgili il müdürlüğümüzde yeşil masa uygulamasını başlattık. Çiftçimiz artık geliyor bir ÇKS belgesi sevk raporudur bunları il müdürlüğünün girişinde yeşil masada hemen vezne de orada hemen işlemleri tamamlayıp yukarılarda dolaşmasına gerek kalmadan hızlı bir şekilde bu çalışmaları yapıyoruz. Tabi bundan sonra daha iyi çalışmalar olacak Özel İdareye projelerimizi sunduk onlar kabul görürse desteklemeleri olacak. Sivas için ne kadar fazla ne yapabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Bu toplantıların düzenli olarak yapılmasını cani gönülden istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda başkanlık oylaması yapıldı. 7 kişiden oluşan Tarım Konseyi Başkanlığına ise Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ seçildi. Çetindağ'ın yardımcılıklarını ise Kırımızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Yıldırım ile Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan Karataş yapacak.

Ziraat Odası tarafından Tarım Konseyi Toplantısı yapıldı

Ziraat Odası tarafından Tarım Konseyi Toplantısı yapıldı

Ziraat Odası tarafından Tarım Konseyi Toplantısı yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim