• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Ziraat Odası protokol yaptı, Çankırı çiftçisi mazotu yüzde 11 indirimli alacak

Ziraat Odası protokol yaptı, Çankırı çiftçisi mazotu yüzde 11 indirimli alacak
Çankırı Ziraat Odası ile Buyruk Petrol arasında imzalanan protokol gereğince çiftçilere mazotta yüzde 11, benzin ve otogazda yüzde 6, üretici kartlarına...

Çankırı Ziraat Odası ile Buyruk Petrol arasında imzalanan protokol gereğince çiftçilere mazotta yüzde 11, benzin ve otogazda yüzde 6, üretici kartlarına yüzde 2 indirim uygulanacak.

Çankırı Ziraat Odası'nda düzenlenen protokol imza törenine; Çankırı Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, şirket yöneticisi Nurettin Buyruk, Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ile çiftçiler katıldı. Çankırı Ziraat Odası olarak çiftçinin hizmetinde projeler üretmeye devam ettiklerini ifade eden Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, "Bildiğiniz gibi üretim söz konusu olduğunda, çiftçimiz için en önemli girdi kalemlerinden biri mazot diye de adlandırdığımız motorindir. Motorin toprak hazırlığı aşamasından, ekim, gübreleme, ilaçlama ve hasada kadar, hatta hasat sonrası ürünün nakli aşamasında bile kullanılmaktadır. Traktörün yanı sıra birçok tarım aracının yakıtıdır. Çiftçimizin en fazla ilgilendiği fiyat değişimlerinin başında motorin fiyatları gelmektedir. Çünkü motorin fiyatlarındaki değişimden çiftçimiz doğrudan etkilenmektedir." dedi.

MAZOTTA YÜZDE 11 İNDİRİM UYGULANACAK

Sözleşme gereği uygulanacak indirimlerden bahseden Gamzeli, "Çankırımızda yaygın olarak ekilen buğdaydan örnek verecek olursak, 2016 yılı maliyet hesabına göre buğdayda üretim maliyeti içerisinde mazotun payı yüzde 15'tir. Bunun bilincinde hareket eden Çankırı Ziraat Odası olarak, çiftçimizin yararına, daha önce mazotla ilgili indirim sözleşmemizden de daha avantajlı şartlarda bir sözleşme yaptık. Çiftçimizin sorununa merhem olmak, daha ucuz mazot sağlamak üzere, Çankırı Ziraat Odası olarak Çankırı'da tüm akaryakıt bayilerine teklif sunduk. Bugün burada en düşük fiyat veren Buyruk Petrol ile anlaşma imzalıyoruz. Çankırı Ziraat Odası'na kayıtlı talepte bulunan tüm üyelerimize okutmatik manyetik kart dağıtacağız. Anlaşmalı bayide çiftçimiz, istediği pompadan bu kartı gösterecek. Ardından nakit ve tek çekim kredi kartıyla mazotunu, benzinini, otogazı alacak. Çiftçimize, anlaşma yaptığımız bayide mazota yüzde 11, benzin ve otogaza yüzde 6 ve üretici kartlarına yüzde 2 indirim uygulanacak." ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ DAHA AZ MAZOT PARASI ÖDEYECEK

Gamzeli, Çankırı çiftçisinin daha az mazot parası ödeyeceğini vurgulayalarak, bu anlaşmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade etti. Gamzeli, "Çankırı'da çiftçimiz, bugün itibariyle mazotu 3 lira 88 kuruş yerine 3 lira 45 kuruştan, kurşunsuz benzini 4 lira 58 kuruş yerine 4 lira 30 kuruştan, otogazı 2 lira 35 kuruş yerine 2 lira 20 kuruştan alabilecek. Böylece çiftçimiz, bayilere göre değişmekle birlikte, litrede, mazota 43 kuruş, kurşunsuz benzine 28 kuruş, otogaza 15 kuruş daha az para ödeyerek alabilecek. Yaptığımız anlaşmayla 1 yılda 2 bin litre mazot kullanan çiftçimiz, 860 lira daha az mazot parası ödeyecek. Çiftçimiz, bir üretim sezonunda traktörüyle dekara yaklaşık 12 litre mazot harcadığına göre, bu anlaşmamızdan dolayı üreticimizin bir dekardan kârı 7 lira 8 kuruştur. Bir yıl süreli anlaşma daha sonra yeniden uzatılabilecek." açıklamasında bulundu.

Şirket Yöneticisi Nurettin Buyruk ise "Odamız ve çiftçilerimiz açısından yaptığımız bu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Grup şirketleri olarak bu sözleşmenin yanı sıra bizde bulunan otomotiv, traktör, sigorta ve Bellona mağazalarımızdaki indirimlerimiz değişik şartlarda devam edecektir. Çiftçimiz indirim kartları ile geldikleri zaman ek indirimler alabileceklerdir." dedi.

Cihan

Ziraat Odası protokol yaptı, Çankırı çiftçisi mazotu yüzde 11 indirimli alacak

Ziraat Odası protokol yaptı, Çankırı çiftçisi mazotu yüzde 11 indirimli alacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim