• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi 12. Olağan Genel Kurul Seçimi Yapıldı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi 12. Olağan Genel Kurul Seçimi Yapıldı
Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül yeniden başkan seçildi.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül yeniden başkan seçildi.

Divan Başkanlığını bir önceki dönem başkanlık yapan Prof. Dr. Vedat Dağdemir, DivanBaşkan Yardımcılığını Prof. Dr. Atilla Dursun , Yazman üyeliğine ise Hakan Cebeci yaptı.

Ziraat Mühendisleri Odasının 60 yılı aşkın bir süredir Türk Tarımına dinamik bir şekilde destek verdiğini üretimin bütün aşamalarında gelişmeci ve yenilikçi fikirler sunduğunu ifade eden Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül, ZMO Erzurum Şubesinin gerek tarımsal konulardaki bilgi birikimi ve gerekse dinamik üye sayısı, sayesinde ilimizdeki ortak fikir oluşturma potansiyeline aktif katılım sağlamaktadır. Fırat, Çoruh ve Aras havzalarında yer alan İlimiz, topoğrafik unsurları, iklimi, kadim şehir ve tarım kültürü ile ülkemizin özel alanlarından biri olduğunu söyledi.

Şengül," İnsanlık tarihi kadar eski olan tarımın, başlangıçtan günümüze kadar geçen süreçteki gelişimi, farklı fikirlerin ve değişen ihtiyaçların dinamizmiyle mümkün olmuştur. Modern anlamda tarımın gelişimi, bağımsız fikirlerin, üretim potansiyellerine etkisiyle ortaya çıkar. Ülkemizde, tarımsal yüksek öğretiminden sonra, meslek icrasındaki ziraat mühendislerinin üyeliğinden müteşekkil ZMO, 60 yılı aşkın bir süredir Türk tarımına dinamik bir şekilde destek vermekte ve üretimin bütün aşamalarında gelişmeci ve yenilikçi fikirler sunmaktadır. Ülkemizde, kollektif düşüncenin kullanımının önemli engellerle karşı karşıya olduğu bilinen bir gerçektir. Bu durum bölgemiz ve ilimizde daha belirgin bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu olumsuz duruma rağmen, şubemizin gerek tarımsal konulardaki bilgi birikimi ve gerekse dinamik üye sayısı, sayesinde ilimizdeki ortak fikir oluşturma potansiyeline aktif katılım sağlamaktadır. Fırat, Çoruh ve Aras havzalarında yer alan İlimiz, topoğrafik unsurları, iklimi, kadim şehir ve tarım kültürü ile ülkemizin özel alanlarından biridir. Tarımsal üretim açısından koşulların özgün olduğu ilimizde, üretilen ürünlerin miktar ve kalitesi genel sınırların dışında ve yüksek kalitededir. " dedi

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİNİN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ERZURUM ŞUBESİNE GÜÇ KATIYOR

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi ile aynı dönemde kurulan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesine güç kattığını belirten, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül, Ziraat Mühendisleri Odasının misyonu ve vizyonu tarımı ve tarımla uğraşan kesim ile ilgili plan ve projeler üretmiş, gerek resmi gerekse özel sektörde faaliyet gösteren tarımsal kuruluşlarda çalışanlar arasında bir iletişim köprüsü vazifesi gördüğünü söyledi.

Şengül," Neredeyse odamızla aynı dönemde kurulmuş olan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ilimizde bulunması, dünden bugüne odamızın gücüne güç katmıştır. Böyle bir kaynağın bulunduğu bir ildeki şubemiz, her genel kurulda yeni gündemleri ve farklı yöntemleri deneyerek kendisini geliştirmek zorundadır. Dünden bu güne odamız yöneticileri bu durumun farkındadır. 12. Dönem de seçilecek meslektaşlarımızda bu farkındalığı devam ettirecektir. Bundan hiç kimse kuşku duymamalıdır. ZMO'nun misyonunu ilimizde temsil eden Erzurum Şubemiz aynı vizyonla kuruluşumuzdan beri ilimiz tarımı ve tarımla uğraşan kesim ile ilgili plan ve projeler üretmiş, gerek resmi gerekse özel sektörde faaliyet gösteren tarımsal kuruluşlarda çalışanlar arasında bir iletişim köprüsü vazifesi görmüş, çalışanların ve tarımsal üretimde var olan problemlerin çözümüne yönelik üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmekten geri durmamış hatta tarım dışı birçok sosyal ve ekonomik problemin çözümünde aktif rol alarak halktan ve emekten yana sonuçlar üretilmesine yönelik katılımcı çabalar gösterilerek kamuoyunun yönlendirilmesi; bu bağlamda idari ve yargı yolları kullanılarak karar süreçlerine müdahalede bulunulması ZMO'nun 60 yıllık geçmişindeki gücünü ve belirleyicilik niteliğini ortaya koymaktadır. 11. Dönem Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma ve çalışanlarımıza, faaliyetlerimizde, bizlere desteklerini esirgemeyen önceki dönem yönetim kurullarına, Kamu Kurum ve kuruluşlarının kıymetli yönetici ve çalışanlarına, Sivil toplum ve meslek kuruluşlarının değerli temsilcilerine ve odamız faaliyetlerini kamuoyu ile buluşturan yazılı ve görsel basının çok değerli emekçilerine sonsuz şükranlarımızı sunarım. 12. Dönem Şube Genel Kurulunun ve seçimlerimizin Türk tarımına, meslektaşlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi 12. Olağan Genel Kurul Seçimi Yapıldı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi 12. Olağan Genel Kurul Seçimi Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim