• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ziraat Fakültesi’ni ilk 3 sıradan seçene aylık 625 TL burs

Ziraat Fakültesi’ni ilk 3 sıradan seçene aylık 625 TL burs
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi programlarına ilk üç sıradan yerleşen bütün öğrencilere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından aylık 625 TL...

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi programlarına ilk üç sıradan yerleşen bütün öğrencilere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından aylık 625 TL burs verilecek.

Türkiye'nin en iyi ziraat fakültelerinden birisi olan UÜ Ziraat Fakültesi, eğitim kalitesi, akademisyen kadrosu ve burs imkânlarıyla öğrenci adaylarının gözdeleri arasında yer alıyor. Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Zootekni, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Gıda Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı'ndan oluşan 9 program ile eğitim vermeye devam ettiklerini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, gerek teorik gerekse de pratik bilgi noktasında öğrencilerini sektöre en iyi şekilde hazırladıklarını söyledi. Dekan Uğur Bilgili, "Fakülte bünyesinde bulunan 47 adet laboratuvarımız, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'miz, hayvancılık işletmemiz, gıda işletmemiz, seralarımız ve 2250 dekar arazimiz ile uygulamaya dayalı eğitimin Türkiye'deki en önemli temsilcileri arasında yer alıyoruz. Öğrencilerimiz aldığı pratik eğitimler sayesinde mezun olduğu zaman herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunları iş bulmakta ve sektöre adapte olmakta zorlanmıyor" dedi.

Öğrencilerin eğitim dışındaki sosyal ve kültürel faaliyetlerine de destek verdiklerini belirten Dekan Bilgili, "Sadece fakülte bünyesinde 7 adet öğrenci topluluğumuz var. Bunun dışında üniversite içerisinde 180'e yaklaşan öğrenci topluluğumuz bulunuyor. Öğrencilerimizin ders dışında farklı hobilerinin olmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra kurduğumuz ve desteklediğimiz futbol takımımız, basketbol takımımız, satranç takımımız da her yıl girdiği turnuvalarda ciddi başarılar elde ediyor. Ayrıca her yıl düzenlediğimiz Tomurcuk Öğrenci Şenliği'mizde de öğrencilerimize projelerini, fikirlerini ortaya koyma imkânı veriyoruz. Şenlik süresince Türkiye'nin farklı bölgelerinden akademisyenleri davet ediyoruz. Ayrıca Bulgaristan, Çin ve Güney Kore'deki bazı ziraat fakülteleriyle akademik işbirlikleri yapıyoruz. Öğrenci değişim programları sayesinde de dileyen öğrencilerimizi Avrupa'nın farklı ülkelerinde eğitim almaya gönderebiliyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak Türkiye'nin seçkin öğrencileri tarafından tercih edildiklerini vurgulayan Dekan Uğur Bilgili, yüksek eğitim kalitesi ve deneyimli akademisyen kadrosunun yanı sıra başarılı öğrencilere burs imkânlarını da her geçen gün arttırdıklarının altını çizdi. LYS sınavında derece yapan öğrencilerin UÜ Ziraat Fakültesi'ni tercih etmesi için farklı burs seçeneklerini hayata geçirdiklerini ifade eden Dekan Bilgili, "Fakültemizin herhangi bir programını tercih eden ve ilk üç sıra içerisinde yerleşmeyi başaran tüm öğrencilerimize Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığı tarafından 625 TL burs veriliyor. Öğrencimiz bursunu mezun olana kadar herhangi bir dersten kalmadığı ve 2,5 not ortalamasını tutturduğu takdirde almaya devam ediyor. Bunun yanı sıra fakültemizin Tarla Bitkileri Bölümü'nü seçen ve yerleşen en yüksek puanlı ilk 5 öğrenciye de yaptığımız protokol sayesinde Bursa Ticaret Borsası tarafından aylık 500 TL burs imkânı sağlanıyor. Verilecek bursların öğrenci kalitesini arttıracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Ziraat Fakültesi’ni ilk 3 sıradan seçene aylık 625 TL burs

Ziraat Fakültesi’ni ilk 3 sıradan seçene aylık 625 TL burs

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim