• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Zinde Sosyal Gelişim Derneği ‘Büyük Ödülleri’, Sahiplerini Buldu

Zinde Sosyal Gelişim Derneği ‘Büyük Ödülleri’, Sahiplerini Buldu
Zinde Sosyal Gelişim Derneği'nin ikinci kez düzenlediği "Büyük Ödül" programıyla, toplumun faydasına projeler üreten, sosyal çalışmalara katılan ve...

Zinde Sosyal Gelişim Derneği'nin ikinci kez düzenlediği "Büyük Ödül" programıyla, toplumun faydasına projeler üreten, sosyal çalışmalara katılan ve bu alanda başarılı olmuş, kişi ve kurumlar ödüllendirildi.

Zinde Sosyal Gelişim Derneği'nin ikinci kez düzenlediği "Büyük Ödül" programında, toplumun faydasına projeler üreten, sosyal çalışmalara katılan ve bu alanda başarılı olmuş kişi ve kurumlar ödüllendirildi. "Yılın STK'sı', "Yılın Gençlik Kulübü', "Yılın Projesi', "Yılın Radyo Programcısı" gibi başlıklar altında 9 alanda ödüller takdim edildi. 21 Ocak 2016 Perşembe akşamı Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa, farklı illerden dernekler, izciler ve gençlik kulüplerinin yanı sıra akademisyenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Zinde Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Av. İsmail Yıldız yaptı. Yıldız konuşmasında: "En büyük ödül, Allah'ın rızasını kazanmak. Merhum Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan hocamız, "Allahım; maksadım sensin ve isteğim senin rızandır ifadesiyle hizmet anlayışını ortaya koymuş". Muharrem Nureddin Coşan hocamız da, biz şüphesiz her şeyimizle Allah'a aitiz ve sonunda yine O'na döneceğiz ayet-i kerimesini hayat düsturumuz haline getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Programa katılan, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş da yaptığı "İnsan başıboş yaratılmamıştır, hangimizin daha iyi ve güzel değer üreten bir amel peşinde koştuğumuzu sınamak için yarattığını söylüyor. Yüce Rabbimiz. Oysa insanlar, çocukken daha erken, gençken olgunlaşmamış, yaşlıyken ise bizden geçti gibi bahanelerin ardına saklanıyor, peki şimdi değilse ne zaman? Gerçek Müslüman, iyilik yolunda koşanlardır, bu uğurda mücadele edendir. İslam'ın sevgi, merhamet, şefkat ve adalet boyutunu tüm dünyaya anlatmalı ve göstermeliyiz. Bugün Allah için ne yaptık sorusunu unutmamalı, şimdi değilse ne zaman deyip Allah yolunda gayret gösterenlerden olmalıyız" dedi.

Büyük Ödül'ü almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlar şöyle oldu: Sosyal Çalışmalara Katkı Veren Akademisyen Ödülü Prof. Dr. Fatih Gültekin'e, Yılın Radyo Programcısı Ödülü Prof. Dr. Kemal Çakmaklı'ya, Yılın Fedakarlık Ödülü Öğretmen Abdullah Kirazlı'ya, Yılın Derneği Ödülü GÜÇLÜDER'e, İstanbul'da Yılın Gençlik Kulübü Ödülü ATİKDER'e, Anadolu'da Yılın Derneği Ödülü İzmir AKÇEV'e, Anadolu'da Yılın Gençlik Kulübü Ödülü Ankara ASİLDER'e, Yılın Projesi Ödülü Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'na, Yılın 2'inci Projesi Ödülü ÇEKUD - dikiliagacimvar.com'a layık görüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim