• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Zile’de Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Zile’de Çanakkale Şehitlerini Anma Programı
TOKAT (İHA) – Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'nci yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

TOKAT (İHA) – Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'nci yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

Şehit ve Gaziler Derneğini ziyaretle başlayan programda, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Zile Belediyesi Saray Sinemasında devam etti. Törende Zile Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırlamış olduğu Çanakkale maketi sergilendi. Törene İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erhan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Öcal, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Himmet Atakol, kurum amirleri, Şehit ve Gazi yakınları katıldı. Zile Belediyesi Saray Sinemasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Kaymakam Tezcan yaptığı konuşmada, "Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. Tarih yapan ve tarih yazan bir millet olarak bugün bizlere düşen görev, Çanakkale ruhunu diri tutmak, kahraman şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakıp şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir. Bu duygularla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun" dedi.

Sonrasında konuşma yapan Başkan Vidinel "Çanakkale Zaferi milletimizin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakârlığının göstergesi olmakla birlikte en büyük onur mücadelelerimizden bir tanesidir. Çanakkale Savaşları milletimizin dünyanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. 18 Mart 1915'te hem deniz hem de kara savaşını eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıyla kazanan Türk ordusu bu muhteşem zaferi şanlı tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılında, şehitlere şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiği unutulmamalıdır. Türk milletinin her zaman olduğu gibi bu zor günlerde birbirine kenetlenerek düşmanlarına aman vermeyecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

Program, Çanakkale Zaferi'nin canlandırıldığı oyun, sinevizyon ve mehter takımının marşları ardından, Zile Belediyesinin düzenlemiş olduğu Şehit ve Gazi ailelerine yemekle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim