• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Zihni Usta, 50. yılını Cibali’de kutluyor

Zihni Usta, 50. yılını Cibali’de kutluyor
Cibali Karakolu, Zihni Göktay’ın ustalıklı performansıyla yıllar sonra tekrar sahnede…

İlk kez 1951 yılında Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sahnelenen Cibali Karakolu, 16 yılda üç binin üzerinde oynanarak Türkiye'nin en uzun süre afişte kalan oyunu oldu.

Nuits de noces adlı bir Fransız bulvar komedisinden Refik Kordağ ile Muammer Karaca tarafından uyarlanan oyun, ilk sahnelenişinden 53 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Nedret Denizhan rejisiyle yeniden sahneleniyor.

Cibali Karakolun’da; Zihni Göktay, 50. Sanat yılını kutluyor. 68 yaşındaki Göktay, Cibali Karakolu’nda 50 yaşındaki Çapkın Komiseri canlandırıyor.

Sanatçı oyunla ilgili heyecanını şöyle dile getiriyor; “Erhan Yazıcıoğlu Genel Sanat Yönetmeni oldu ve hemen beni aradı. Hani bir türlü hayata geçmeyen ‘Cibali Karakolu’ vardır ya hayata geçiyor, gelir misin?” dedi. “Amuda kalkarak gelirim” dedim ben de. Benden önce iki büyük ustanın Muammer Karaca ve Nejat Uygur'un canlandırdığı Komiseri oynamak bana gurur verir. Bu çok önemli bir emanettir.”

Berrin Koper, Tarık Şerbetçioğlu, Derya Kurtuluş, Zihni Göktay, Cem Uras, Müge Çiçek, Eylül Soğukçay, Şehnaz Bölen Taftalı, Hülya Arslan, Doğan Altınel, Murat Bavli, Naci Taşdöğen, Cem Karakaya, Tuğçe Açıkgöz, Betül Kızılok Bavli, Müge Çiçek, Deniz Yeşil Mavi, İbrahim Ulutaş, Seza Güneş, Ertan Kılıç, Hüseyin Kefeli, Tuğçe Açıkgöz ve Begüm Yazıcıoğlu’nun rol aldığı Cibali Karakolu şimdiden seyirciden yoğun ilgi görüyor.

Oyun, 8-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde sahnelenecek. Cibali Karakolu ayrıca, 30 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

Cibali Karakolu konusu ise şöyle; Cibali Karakolu pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüze eleştirel bir ayna olmayı başarıyor. Kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruya da ışık tutuyor.

 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim