• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Zihni Papakçı, İtalyan Dante Derneği’ne kabul edildi

Zihni Papakçı, İtalyan Dante Derneği’ne kabul edildi
Judo eski Milli Takımı Antrenörü Dr. Zihni Papakçı, İtalyan Dante Derneği'ne kabul edilişiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Benim yazdığım kitaptaki...

Judo eski Milli Takımı Antrenörü Dr. Zihni Papakçı, İtalyan Dante Derneği'ne kabul edilişiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Benim yazdığım kitaptaki laiklik anlayışı ile Dante'nin laiklik anlayışının örtüştüğü için beni bu derneğe üye yaptılar. Beni dünya çapında düşünür ve yazar olarak kabul ettiler" dedi.

Judo eski Milli Takımı Antrenörü Dr. Zihni Papakçı'nın sporun haricinde yazdığı kitap ile İtalya'da gündem yaparak İtalya'nlar tarafından Dante Derneği'ne üyeliğe kabulüyle ilgili bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Dr. Zihni Papakçı, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak ve basın mensupları katıldı.

Ilıcak: "Papakçı, spor yapan insanların başarılı olacağını göstermiştir"

Dr.Zihni Papakçı ile dostluğunun çok eskilere dayandığını söyleyen Muzaffer Ilıcak, "Kendisi judoda milli takım antrenörlüğü, milli hakemlik yapmıştır. Papakçı, spor yapan insanların başarılı olacağına en büyük örnektir. Zihni hocamız, spor geçmişinin yanında senaryo, roman ve tiyatro yazarlığıyla beraber ülkemizdeki olaylara da çok ilgilidir. Kendisi, İtalyanların çok önemli yazarla kuruluşu olan Dante'ye üye olarak kabul edilmiştir" diye konuştu.

Papakçı: "Beni dünya çapında düşünür olarak görüyorlar"

İtalyanların kendisini önemli bir düşünür ve yazar olarak kabul ettiğini belirten Zihni Papakçı, "Beni dünya çapında düşünür ve yazar olarak kabul ediyorlar. Referanslarım Türkiye Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı ve kendi alanında uzman olan profesörlerdir. Bu elit kesimin beni böyle görmesine rağmen toplum tarafından pek tanınmıyorum. Bunu da şuna bağlıyorlar; "Çok alçak gönüllüsün" diyorlar. Genel Kurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, 1998 yılında bana bilimsel, laik, insancıl üçlemesiyle evrenselleşen Atatürk kitapçığını yazdırdılar. Bu kitapta laiklik konusu çok önemli. Bilindiği gibi Dante de dünyaya laikliği getiren ilk insandır. Papa'ya karşı savaştığı için. Benim yazdığım laiklikle onun laikliği örtüştüğü için beni Dante Derneği'ne üye yapmışlardır. Yaptığımız yazışmalarla da benim beraatımı kabul ettiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim