• BIST 9548.09
  • Altın 2490.632
  • Dolar 32.5089
  • Euro 34.4493
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Zihni engelsiz, gönlü efe

Zihni engelsiz, gönlü efe
Yüzde 70 ortopedik engelli 17 yaşındaki Fatih Çot, hem zeybek gösterilerinde efe oluyor, hem de taekwondo yapıyor.

Yüzde 70 ortopedik engelli 17 yaşındaki Fatih Çot, hem zeybek gösterilerinde efe oluyor, hem de taekwondo yapıyor. Azmiyle okulundaki diğer öğrencilere de örnek olan Çot, "Ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Taekwondo dinç olmamı sağlıyor. Efe olmak ise beni psikolojik olarak motive ediyor" dedi.

İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan Semih Tınay Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fatih Çot, spora ilkokulda jimnastik yaparak başladı. Yüzde 70 ortopedik engeli bulunan Çot, sağlık sorunları nedeniyle spora bir süre ara verdi. Ancak 11. sınıfta öğretmenlerinin desteği ile "yapabilirim" dedi ve hem zeybeğe hem de taekwondoya başladı. Okul gösterilerinde kostümünü giyip değnekleriyle efe olan Fatih Çot, okulun taekwondo takımında da engelsiz bir sporcu olduğunu gösteriyor.

"Başarmak istemeseydim evde yatalak bir çocuk olurdum"

Zeybek ve taekwondonun yanı sıra pek çok spor dalı ile de ilgilendiğini söyleyen Fatih Çot, şöyle konuştu:

"Spora ilk olarak ilkokulda jimnastikle başladım. 11. sınıfta ise rahmetli Vuslat öğretmenim sayesinde zeybeğe, Ferhat öğretmenim sayesinde de taekwondoya başladım. Öğretmenlerim "yababilirsin" dedi, ben de kendime inandım ve başardım. Hiçbir şey imkansız değil. Başkasının yaptıklarını ben neden yapamayayım ki? Başarmak istemeseydim başaramazdım ve evde yatalak bir çocuk olurdum. Engelliler her şeyi yapabilir. Ben aynı zamanda yüzüyorum, bisiklete biniyorum, tırmanış yapıyorum. Ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Taekwondo dinç olmamı sağlıyor. Efe olmak ise beni psikolojik olarak motive ediyor."

"Öğretmenlerim bana değnek oldu"

'Ben kafamı koyduğumu yapıyorum" diyen başarılı sporcu, kendine en büyük desteği ise öğretmenlerinin verdiğini söyledi. Çot, "Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, okul idarecilerine, beden eğitimi öğretmenimiz Ferhat Çınar'a çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerim ayakta durmam için bana adeta değnek oldu" ifadelerini kullandı.

Çınar: "Engelsiz bir sporcu"

Fatih Çot'un beden eğitimi öğretmeni Ferhat Çınar ise şunları söyledi:

"Fatih'in hayatının örnek alınması gerekiyor. Fiziksel olarak bir engeli var ancak beyninde engel yok. Fatih'in takwondoya başlamasını istiyordum. O da; "Taekwondodaki bu zor hareketler bana göre" dedi ve başlamak istedi. Onun inanılmaz azmini görünce geç bile kaldığımızı anladık. O kesinlikle engelsiz bir sporcu. Onunla gurur duyuyoruz."

Zihni engelsiz, gönlü efe

Zihni engelsiz, gönlü efe

Zihni engelsiz, gönlü efe

Zihni engelsiz, gönlü efe

Zihni engelsiz, gönlü efe

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim