• BIST 9547.52
  • Altın 2485.113
  • Dolar 32.5035
  • Euro 34.8016
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluştu

Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluştu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü dezavantajlı bireylerin önündeki engelleri kaldırmaya devam...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü dezavantajlı bireylerin önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor. İBB Engelliler Müdürlüğü'nün bünyesinde eğitim alan engelli bireylerin hazırlamış olduğu resim ve el sanatları dalında birbirinden güzel eserler "Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluşuyor" isimli sergi ile İstanbullularla buluştu.

Zihinsel engelli öğrencilerin, uzman eğitmenler tarafından bireysel ve grup çalışmaları ile görsel sanatlar üzerine almış oldukları eğitimler meyvelerini vermeye devam ediyor. 17-35 yaş arasında 350 zihinsel engelli bireyin, görsel algıları ile içsel dünyalarını harmanlayıp, belirlenen resim ve çağdaş sanat dallarında farklı formlarda 44 esere imza atarak kendi sentezlerini ortaya koydukları çalışmalar Mehmet Lütfi Şen'in küratörlüğünde "Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluşuyor" sergisi ile 03-15 Mart tarihleri arasında Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde sanatseverlere kapılarını açtı.

Bu çalışmalar; öğrencilerin öğrenme yeteneğinin gelişimine ve yaratıcılık potansiyellerinin ortaya çıkmasına olumlu yönde etki ederek, el ve göz koordinasyonun gelişmesini, el becerisi gerektiren bazı araçları kullanmalarını sağlarken, başladığı işleri bitirme çabası göstermelerine yardımcı olmaktadır. Zihinsel engelli öğrencilerin, bu proje sayesinde başarılı olmak için dikkatini yoğunlaştırmak, modeli izlemek ve verilen yönlendirmeleri dinlemek durumundadır. Bir sonuca ulaşması için sabırlı olması gerektiğini öğrenirler. Çalışmanın sonucunda materyalleri bir nesneye dönüştürme ve bunları bir araya getirmek suretiyle bir eser ortaya çıkarma çabasında olurlar.

İSEM; engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak, engellilerin kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla birçok farklı alanda eğitim hizmetleri sunuyor.

Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluştu

Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluştu

Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluştu

Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluştu

Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanatla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim