• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Zihinsel engelli kıza tecavüze ceza yağdı

Aydın’ın Çine İlçesi’nde, 1 Ekim 2010 tarihinde, zihinsel engelli 19 yaşındaki S.C.'niN üç kişinin tecavüzüne uğramasıyla ilgili Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklara ceza yağdı.
Davaya konu olay, Çine İlçesi Akçakoca Beldesi’nde 1 Ekim 2010 günü meydana geldi. Altınabat Köyü’nde ailesiyle yaşayan zihinsel engelli 19 yaşındaki S.C., anne ve babası kavga edince, jandarmaya gitmeye karar verdi. Bu sırada S.C., yolunu kesen üç kişi tarafından zorla bir otomobile bindirildi. Akçaova İlköğretim Okulu'nun konferans salonuna götürülen S.C., iddiaya göre 21 yaşındaki F.B., 24 yaşındaki A.D. ve 26 yaşındaki M.Ç.’nin 5 saat boyunca tecavüzüne uğradı. 
 
ORMANDA DA TECAVÜZ EDİP DÖVDÜLER
 
Daha sonra Musluktepe Mevkisi’ndeki ormanlık alana götürülen S.C.’ye burada da tecavüz edildi. Feci şekilde dövülen S.C., yol kenarına terk edildi. Evlilik hazırlığı yapan S.C., başından geçenleri kuzeni A.C.’ye anlattıi. Ailesi tarafından Akçaova Jandarma Karakolu’na götürülen S.C., yaşadıklarını burada da psikolog eşliğinde anlattı.
 
ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI
 
Şikayet üzerine jandarma, tecavüzle suçlanan F.B., A.D. ve M.Ç.’yi kısa sürede yakaladı. Üç kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Sanıklar hakkında Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İki yıl süren yargılama sonunda tutuklu sanıklar F.B., A.D. ve M.Ç. 18'er yıl 1'er ay 15’er gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
YARGITAY CEZAYI AZ BULDU
 
Mahkemenin verdiği cezaya itiraz eden sanıklar, temyiz için Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi, 8 Temmuz 2013 tarihinde verdiği kararla, cezanın az olduğunu ve arttırılması gerektiğini belirtip, dosyayı tekrar Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Yeniden görülen davada mahkeme Yargıtay’ın istemine uymadı ve kararında direndi. Üç kişi, nitelikli cinsel saldırı suçundan 15 yıl 7 ay 15’er gün, alıkoyma suçundan 2 yıl 6’ar ay olmak üzere toplam 18 yıl 1 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
HAYATI KARARDI
 
Mağdur S.C., tecavüz öncesi Çine’deki özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görürken tanıştığı H.T. ile yaşadığı olaydan bir süre sonra evlendi. Evliliğinden bir çocuğu dünyaya gelen S.C.’nin, yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığı ve eşinden boşandığı belirtildi. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim