• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Zidane Zidan teknik direktör oluyor

Zidane Zidan teknik direktör oluyor
La Liga ekiplerinden Real Madrid'de Carlo Ancelotti'nin yardımcılığını üstlenen Zinedine Zidane'ın teknik direktörlük kariyeri başlamak üzere.

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid'de İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti'nin yardımcılığını yapan Fransız efsanesi Zinedine Zidane hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Fransız basınında yer alan haberde; Ligue 1 ekibi Bordeaux'nun, Zinedine Zidane'a iki yıllık sözleşme sunduğu ve iki taraf arasındaki görüşmelerin 24 Mayıs'ta Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin ardından başlayacağı kaydedildi.

Bordeaux Başkanı Jean-Louis Triaud, söz konusu transfer iddiaları hakkında net bir açıklama yapmazken, yalnızca "Şu an için yorum yapmıyorum. Zaman gösterecek." diyerek transfere ilişkin yalanlama yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

123123-001.jpg

Öte yandan Bordeaux'a transferi hakkında konuşan Zinedine Zidane da yalanlamada bulunmadı ve "Real Madrid ile kontratım var. Şu an Real Madrid ile beraberim ve önceliğim tabiki de kulübüm. Önümüzde La Liga şampiyonluğu ve UEFA Şampiyonlar Ligi finali var." dedi.

 

Zinedine Zidan kimdir ?

23 Haziran 1972'de Marsilya'da doğdu. Futbol hayatına Cannes kulübünde başladı. Cannes'dan ayrılmasının ardından, Bordeaux'ya transfer oldu. Bordeaux'da başarılı futboluyla dikkat çeken Zizou, 1996 yılında, 3 milyon Euro karşılığında Juventus'a transfer oldu.
Juventus'taki başarılı futbolunu milli takımada yansıtan Zidane, Fransa'nın 1998 FIFA Dünya Kupası'nı kazanmasında büyük pay sahibiydi. Finalde, Brezilya'ya attığı 2 kafa golü, kupayı Fransa'ya getirdi. O yıl FIFA tarafından Dünya'nın En İyi Futbolcusu Ödülüne layık görülen Zidane, 2000 yılında ülkesinin Avrupa Şampiyonluğu'na uzanmasında gene büyük rol oynadı. Bu başarılarından dolayı 2.kez dünya'nın en iyi futbolcusu seçildi.

131211.jpg

2001 yılında Juventus'tan 81 milyon Dolar karşılığında Real Madrid'e transfer oldu. İlk gittiği sezonda Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı. Finalde Bayer Leverkusen'e attığı güzel gol UEFA'nın web sitesinde jenerik oldu.

2002 / 2003 senesinde Real Madrid'le İspanya Futbol Ligi Şampiyonluğu yaşayan Zizou, aynı yıl FIFA tarafından 3.kez dünya'da yılın futbolcusu ünvanını kazandı. Fransa Milli Futbol Takımı'nın 2004 Avrupa Şampiyonası'ndaki kötü sonuçları ardından milli takıma veda etti. Fransa'nın kendisine ihtiyacı olduğunu düşünerek geri döndü.

Zidane, Real Madrid'le 7 Mayıs'ta Villareal karşısında son kez sahaya çıktı. Kulüp takımları kariyerine son verdiğini, profesyonel futbol yaşantısına da 2006 FIFA Dünya Kupası sonrasında noktayı koyacağını açıkladı.

34 yaşında Fransa milli takımı forması altında sahaya çıktığı dünya kupası finalinde, İtalyan oyuncu Marco Materazzi'ye attığı kafa sonrası kırmızı kartla oyun dışında kalarak, 2006 dünya kupasının en çok konuşulan ismi oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim