• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Zeytinciler dernek kuruyor

Zeytinciler dernek kuruyor
Zeytin sektöründe yaşanan sorunların çözümü amacıyla Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği kuruluyor.

Zeytin sektöründe yaşanan sorunların çözümü amacıyla Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği kuruluyor.

Marmarabirlik öncülüğünde kurulması planlanan dernekte, Uludağ Üniversitesi akademisyenleri, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Bilecik-Osmaneli ve Adapazarı-Pamukova'daki ziraat odaları, ticaret borsaları ve ticaret sanayi odaları yer alıyor. Akademisyenler ile oda ve borsa başkanları, dernek ile ilgili çalışmaları değerlendirmek üzere Marmarabirlik'in Başköy'deki Entegre Tesisleri'nde bir araya geldi. Toplantıda, derneğin Bursa merkezli olmasına karar verilirken, tüzük imzalandı, geçici yönetim kurulu belirlendi. Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, en geç 6 ay sonra genel kurul yaparak, yönetim kurulunu seçecek.

"HEDEF ÜRETİCİNİN SORUNUNU ÇÖZMEK"

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, sektörde faaliyet gösteren üretici ve sanayicileri aynı çatı altında toplayarak sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla dernek kurulmasına karar verdiklerini söyledi. Sektörün en büyük sorunları arasında ağaç başına verimliliğin düşük olması, kilogram başına maliyetlerin yükselmesi, bilinçsiz üretim ve merdiven altı üretim gibi konuların yer aldığını belirten Asa, özellikle merdiven altı üretimin haksız rekabete yol açarak, hem üretimi hem de tüketimi baltaladığını kaydetti. Asa, sektörün geleceği için, dernek çatısı altında üretici ve sanayicinin birlikte hareket edeceğini vurgulayarak, "Marmarabirlik olarak sonuna kadar bu derneğin arkasında olacağız. Amacımız üreticinin ve sanayicinin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktır." dedi.

GEÇİCİ YÖNETİM KURULU

Toplantının ardından belirlenen geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Marmarabirlik'i temsilen Hidamet Asa, Uludağ Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Başar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Hasan Gürses, Bursa Ticaret Borsası'nı temsilen İbrahim Özhan, Erdek Ticaret Odası'nı temsilen Özlem Sarı, Karacabey Ticaret Borsası'nı temsilen Mutlu Demir, Bandırma Ticaret Borsası'nı temsilen Halit Sezgin, Gemlik Ziraat Odası'nı temsilen Ali Çelik, Mudanya Ziraat Odası'nı temsilen Raif Döner.

Zeytinciler dernek kuruyor

Zeytinciler dernek kuruyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim