• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Zeytinburnu dev projelerle uçuşa geçti

Zeytinburnu dev projelerle uçuşa geçti
İstanbul'un Miami'si olarak kabul edilen Zeytinburnu, dev projeler ve ulaşım koordinatlarıyla parmak ısırtıyor.

​Markalı konut projeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarında hızla yükselişini sürdüren Zeytinburnu hattı, ulaşım yatırımlarıyla da değerlenmeyi sürdürüyor. Konut alıcısının son yıllardaki gözdelerinden olan Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesinde gayrimenkul yatırımcısı da yer arayışını devam ettiriyor.

Eva Gayrimenkul Değerleme araştırmasına göre, Zeytinburnu-Merter-E5 aksında dairelerin birim metrekare fiyatları 3 bin liradan, 25 bin liraya kadar çıkıyor. Sahil hattında başlangıç 6 bin lirayı geçti. E-5 çevresinde fiyatlar 5 bin-12 bin lira arasında değişiyor.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olarak bilinen Kazlıçeşme'deki 111 bin metrekarelik arsa üzerine kurulan Büyükyalı İstanbul projesi Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından hayata geçiriliyor.

Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı'yla hayata geçirilecek TOBB arazisi üzerinde yükselen Yedi Mavi Projesi'nin ortaklarından Kalkavan Yapı Başkanı Nazım Kalkavan, "Bölgede fiyatlar 5 yılda yüzde 70 arttı" dedi.

Bölgedeki satışlarının her yıl periyodik olarak arttığını belirten Kalkavan, "Biz 2011 yılında bölgeye girdiğimizden bu yana metrekare fiyatları yüzde 70 civarında artış gösterdi. Öyle ki sahil şeridinde yapılan projelerde metrekare fiyatları 25 bin liralara kadar çıktı. Tarihi yarımadanın içinde yer alması, boğaz hattına alternatif olacak sahili olan bir ilçe olması ve çok önemli ulaşım akslarının kesişim noktasında olması Zeytinburnu bölgesinin değerini artıran en önemli unsurlardan biri. Ayrıca bölgenin değerlenmesinde özellikle Zeytinburnu Belediyesi'nin çok büyük katkısı oldu. Avrasya Tüneli ile 1 milyon metrekarelik Şehir Parkı projelerinin tamamlanmasıyla da Zeytinburnu bölgesinde fiyatlar adeta tavan yapacak" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim