• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Zeytinburnu demokrasi nöbetine devam ediyor

Zeytinburnu demokrasi nöbetine devam ediyor
Zeytinburnulu vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor. Darbe girişimine karşı ilçe meydanında milli irade nöbeti tutan vatandaşları yalnız bırakmayan...

Zeytinburnulu vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor. Darbe girişimine karşı ilçe meydanında milli irade nöbeti tutan vatandaşları yalnız bırakmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sabah namazını vatandaşlarla birlikte kıldı.

Zeytinburnu'nda binlerce kişi ilçe meydanında düzenlenen demokrasi mitinginde milli iradeye sahip çıktı. Darbe teşebbüsünün yapıldığı gece Saraçhane'de şehit olan Zeytinburnulu Şehit Adil Büyükcengiz ve Şuayip Seferoğlu'na dualar eden Zeytinburnulular, gece boyunca meydandan ayrılmayarak milli iradeye sahip çıktı. Vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Rabbim sizlerden razı olsun. Kıyamete kadar şu ay yıldız bayrağımızın bu gök kubbede dalgalanmasına ve ezanlarımızın susmamasına katkı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Hürriyetin bedelini şehitlerimizle ödedik"

Gece boyu ilahilerin ve şiirlerin okunduğu demokrasi nöbetinde söz alan televizyon ve radyo programcısı Senai Demirci, "Konuşmanın en güzelini, bu meydanları dolduran milletimiz yapıyor. 15'inci güne yaklaşsak da heyecanlar ilk günkü gibi taze halini koruyor. Artık İstanbul'un her karışında şehitlerimizin hatırası var. Hürriyetin, özgürlüğün, istiklalin bedelini şehitlerimizle ödedik. Bundan sonra belimizi kimse bükemez çünkü bu meydanlarda var olan ruh hiçbir zaman eksilmeyecek" dedi.

"Filozoflardan, profesörlerden bile akıllı davrandınız"

Demokrasi nöbetinde Zeytinburnuluları yalnız bırakmayan Eski Dönem İstanbul Milletvekili Mukadder Başeğmez ise, "Al bayraklarla göğsünüzü tankerlere karşı siper ederek bu vatana sahip çıktınız. Siz ne büyük bir milletsiniz ki kimse size anlatmadan, izah etmeden vatanın üzerinde oynanan karanlık oyunları derin irfanınızla gördünüz, sezdiniz ve filozoflardan, profesörlerden bile daha akıllıca davranıp gerekli tüm tedbirleri aldınız. Meydanlara inerek bu vatana sahip çıktınız. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

"Büyük pasta Türkiye"

Vatan hainlerinin Orta Doğu'da yaptığı karanlık hesapları Türkiye toprakları üzerinde de gerçekleştirmek istediklerini belirten Başeğmez, "Yabancı güçler artık bizi birbirimize kırdırmak için aramızdan çıkardıkları yeni vatan hainlerini yetiştiriyor. İşte Suriye, Mısır, Irak, Libya televizyonlarda her gün izliyoruz kardeşi kardeşe öldürtüyorlar. Böylece bütün İslam coğrafyasını paramparça edecekler. Tabi bu planda büyük pasta Türkiye oluyor. O yüzden Türkiye için daha farklı hesaplar yapıyorlar. Tam 40 yıldır Türkiye'yi parçalamak için büyük kaos hareketleri düzenlediler. 15 Temmuz darbe teşebbüsü de bu kirli oyunlardan biriydi. Ama sizler bu karanlık oyunu bozdunuz. Onlara fırsat vermediniz. Onlara hiç unutamayacakları bir ders verdiniz" dedi.

Zeytinburnu demokrasi nöbetine devam ediyor

Zeytinburnu demokrasi nöbetine devam ediyor

Zeytinburnu demokrasi nöbetine devam ediyor

Zeytinburnu demokrasi nöbetine devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim