• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Zeytin Yetiştiriciliği Ve Bitki Koruma Kursu Sertifikaları Verildi

Zeytin Yetiştiriciliği Ve Bitki Koruma Kursu Sertifikaları Verildi
Düziçi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında açılan zeytin yetiştiriciliği...

Düziçi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında açılan zeytin yetiştiriciliği ve bitki koruma kursunda başarılı olan çiftçilere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Kaymakam Mustafa Koç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Ziraat Mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Zeytin yetiştiren çiftçilerin bilgi ve tekniklerinin gelişmesi için bu programı düzenlediklerini belirten Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç yaptığı konuşmada, "Düziçi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 12 Ekim - 13 Kasım 2015 tarihleri arasında 23 iş günü ve 25 çiftçimizin katılımıyla Zeytin Yetiştiriciliği kursu düzenlenmiş olup, kurs sonunda başarılı bulunan kursiyerlerimize sertifikalarını teslim etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. İlçemizde son yıllarda zeytin yetiştiriciliğine önem verilmekte olup, zeytin ağacı varlığı her geçen yıl artmaktadır. Bu nedenle düzenlenen kursun gerek çiftçilerimize gerekse ilçemize oldukça faydalı olduğu kanaatindeyim. Önümüzdeki aylarda da benzer kurslar düzenlenerek çiftçilerimizin tarımsal olarak bilgi ve teknik kapasitelerini arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bitki koruma ürünü uygulama belgesi alan çiftçilerin bilinçli ekim yaparak başarılı olduklarını belirten Koç, şunları kaydetti:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ziraat mühendisleri tarafından 18 Aralık 2015 tarihinde 27 çiftçimizin katılımıyla Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi Eğitimi düzenlenmiştik. Eğitim sonunda çiftçilerimizin belgeleri dağıtılmıştır. Bu eğitim çerçevesinde çiftçilerimizin daha bilinçli ve etkili ilaçlama yaparak hem fazla ilaç kullanımının önlenmesi hem de ürettikleri tarım ürünlerinin daha sağlıklı olması açısından bu eğitim faydalı olmuştur."

Zeytin Yetiştiriciliği Ve Bitki Koruma Kursu Sertifikaları Verildi

Zeytin Yetiştiriciliği Ve Bitki Koruma Kursu Sertifikaları Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim