• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri Yapıldı

Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri Yapıldı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Zeytin Sonu Hasat Şenliği başladı. Ticaret Odası önünden Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleşen kortej yürüyüşüne...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Zeytin Sonu Hasat Şenliği başladı. Ticaret Odası önünden Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleşen kortej yürüyüşüne protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kortey yürüyüşüne katılan develer, yağlı güreş pehlivanları, traktörleri ile çiftçiler ve çizgi film kahramanları renk kattılar.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan grup burada resmi açılış törenini gerçekleştirdi. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin yanında yağlı güreş pehlivanlarının peşrev çekmeleri ilgi ile izlendi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı; "Edremit ilçemizde toplan 3 milyon adet zeytin ağacımız bulunmaktadır. İlçemizde toplam 23 bin 500 hektar tarım arazisi bulunmaktadır. Bu tarım arazilerinin yüzde 84'ü yani 19 bin 900 hektarı zeytin alanları ile kaplıdır. Zeytinimiz özellikle yıllara göre değişmekle birlikte bol olan yıllarında ilçemizde yaklaşık 60 bin ton zeytin üretimi yapılmaktadır. İlçemizde yaklaşık 12 bin ton zeytinyağı üretimi gerçekleştirilmektedir. İlçemizde yaklaşık 7 bin aile ve 35 bin kişi zeytin ve zeytinyağı ile geçimini sağlamaktadır." dedi.

Son olarak kürsüye gelen Balıkesir Valisi Mustafa Yaman "Balıkesir'imizin ve körfezimizin hem ulusal, hem de uluslararası platformda tanınmasını sağlayacak bu tür değerlerimizin korunması ve paylaşılması bizim için önemli. Bu değerleri koruduğumuzda da bize ekonomik getirisi elbette olacak. Bu yüzden de ülkemizin en değerli ürünlerinde birisi olan zeytine sahip çıkarak, sektör ile beraber piyasadaki çarkların dönmesinin sağlanabileceğine inanıyorum. Hem de zeytinin bu coğrafyada yani yaşadığı coğrafyada, bölgeyi besleyen, zenginleştiren, kültürünü, yaşam değerini artıran bir ürün oluğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Açılış törenin sonrasında Faruk Serpil Parkında hazırlanan zeytin ve zeytincilik stantlarının açılış kurdelesi protokol tarafında gezildi. Protokol daha sonra stantları gezerek burada bilgiler aldı.

Yine Faruk Serpil parkında Meci geleneğini izleyen heyet yemeğe geçti. Yemekte vatandaşlara keşkek ve pilav ikramı yapıldı.

Akçay Caddesi, İDA Park Kavşağı yanında bulunan Zeytin Anıtı açılışının ardından Zeytin Karikatürleri sergi açılışı yapıldı. Şenliğin kültürel etkinlikleri kapsamında ölmez ağacın insanları sergisi ise Şükrü Tunar Kültür merkezinde açıldı.

Etkinlikler çerçevesinde yılın çiftçisi ve yapılan yemek yarışmasında dereceye girenlere Şükrü Tunar Kültür Merkezinde ödülleri verildi.

Son olarak ise, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin Coğrafi Tescili lansmanı ve ardından kokteyli yapıldı.

Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri Yapıldı

Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri Yapıldı

Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri Yapıldı

Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri Yapıldı

Zeytin Hasat Sonu Şenlikleri Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim