• BIST 9550.6
  • Altın 2481.766
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.5613
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Zengin koca avcısı kadınlar iş başında

Gazeteye, 'motor sağlam kalpte pil var' diye evlilik ilanı veren adam üç kadın tarafından dolandırıldı.
Gazetelere 'İkinci baharımı yaşamak istiyorum' ilanı vererek eş arayan 78 yaşındaki Hüseyin Çoban, kendisini evlenme vaadiyle kandıran 3 kadına bankadaki tüm parası olan 150 bin euroyu kaptırdı. Fransa'da 2, Hollanda'da 28 yıl çalıştıktan sonra 1999'da emekli olan Hüseyin Çoban, 2008'de 56 yıllık eşi Ayşe Çoban'ın ölümü üzerine kesin dönüş yaptığı memleketi Yalvaç'ın Eğirler Köyü'nde yalnız yaşamaya başladı. 2'si kız 3 çocuk babası ve 9 torun sahibi olan Hüseyin Çoban, bir süre sonra yeniden evlenmeye karar verdi.
 
GAZETELERE İLAN VERDİ
 
Çoban, bunun için "Yalnızlık Allah'a mahsus. İnsanın malı mülkü olmuş, bir şey ifade etmiyor. İlla yanında bir ses, bir nefes olacak" diyerek 7 Mayıs 2013'te, ilçedeki yerel gazetelere ilan verdi. 'İkinci Baharı Yaşamak İstiyorum' diye başlayan ilanda Hüseyin Çoban, yurt dışından emekli, 300 dönüm tarla, 15 dönüm elma bahçesi ve 8 odalı bir ev sahibi olduğunu belirtti.
 
MOTOR SAĞLAM, KALPTE PİL VAR
 
Çoban, ilanda sağlığıyla ilgili olarak da, "Motor sağlam, kalpte pil var" ifadelerini kullandı. Hüseyin Çoban, anlaştıkları takdirde kendisiyle birlikte köyde yaşamayı kabul edecek hayat arkadaşının hesabına, hemen 10 bin euro yatırmayı da vaat etti. Yine müstakbel eşine altın bilezik ve başka takılar alacağını da anlatan Çoban, tek şart olarak resmi nikah yapmayı koştu.Konunun ulusal basında da haber olması üzerine Hüseyin Çoban'ı, yurtiçinden ve yurt dışından pek çok gelin adayı aradı. Adaylarla tek tek görüşen Çoban, kendisini kandıran 3 gelin adayına 150 bin euro kaptırdığını, beş parasız ortada kaldığını söyledi.
 
İLK ADAY YUNANİSTAN'DAN
 
Eş ararken Yunanistan'dan arayan ve Adanalı olduğunu belirten 'Elmas A.' ile tanıştığını, kadının her dediğine 'evet' dediğini belirten Çoban, vergi borcu olduğunu söyleyen Elmas A.'ya farklı zamanlarda her seferinde 10 bin olmak üzere toplam 50 bin euro gönderdiğini aktardı. Gönderdiği havalelerin dekontlarını avukatına veren Çoban, "Beni dolandırdı. Uzun süre telefonlara dahi cevap vermedi. Şimdi yine arıyor, 'Sadece 50 Euro yol parası gönder yanına geleyim' diyor" dedi.
 
İKİNCİ ADAY AĞLASUNLU
 
Bu olaydan kısa süre sonra Burdur'un Ağlasun İlçesi'nden arayan Tansu İ.B. ile tanışan Hüseyin Çoban, kadının kendisine nikah şartı koştuğunu ve bunu kabul ederek 30 bin TL'lik senet verdiğini söyledi. Çoban, ikinci evlilik girişiminde 130 bin TL'lik icra takibiyle karşılaştığını anlattı. Tansu İ.B.'ye verdiği 30 bin TL'lik senedin önüne '1' eklenerek usulsüz şekilde 130 bin TL'ye yükseltilip borçlandırıldığını ileri süren Hüseyin Çoban, "Senet takibe konuldu. Usulsüz şekilde düzenlenen senetle dolandırıldım" diye konuştu.
 
'UYANAMADIM'
 
Hüseyin Çoban, son olarak geçen ağustos ayında kendisiyle evlenmek isteyen Gaziantep'ten arayan 69 yaşındaki Hediye K.'ye 46 bin euro kaptırdığını öne sürdü. Hediye K.'nin Isparta'ya geldiğini ve kendisine 10 bin euro değerinde altın alma şartı koyduğunu iddia eden Çoban, şöyle dedi: "Evleneceğiz diye 20 bin euroluk bilezik taktım kollarına. Bankada kalan son 26 bin euroyu da ortak hesabımıza yatırdım. 'Nasıl olsa karım olacak' diye her dediğini yaptım. Evime oğlu ve geliniyle birlikte geldi. Evde televizyon yoktu. Televizyon istediler. Televizyon almaya gittim. Geri döndüğümde evde ne varsa her şeyi alıp götürmüşler. Olana bitene uyanamadım." "Tüm birikimimi dolandırıcılara kaptırdım, kefem param bile kalmadı" diyen Hüseyin Çoban, dolandırıldığı gerekçesiyle bu kişiler hakkında hukuk mücadelesi başlattı.
 
PARAMI VERİN AFFEDEYİM
 
Çoban, evlilik girişiminde bulunduğu kadınlara, "Benden aldıklarınızı geri verin, affedeyim. Aksi halde mahkemede sonuna kadar hakkımı arayacağım" çağrısını yaptı. Hüseyin Çoban'ın avukatı İsmail Özer Özgül de müvekkilini evlenme vaadiyle kandırarak haksız kazanç elde eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve dava açtıklarını açıkladı.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim