• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Zeljko Obradovic: Taraftarımız önündeki son maçı kazanmak istedik

Zeljko Obradovic: Taraftarımız önündeki son maçı kazanmak istedik
Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu E Grubu 13. haftasında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 90-86'lık skorla mağlup ederken, rakibini de Avrupa'nın dışına...

Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu E Grubu 13. haftasında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 90-86'lık skorla mağlup ederken, rakibini de Avrupa'nın dışına itti.

Daha önce grup liderliğini garantileyen Fenerbahçe, bu sonuçla 11. galibiyetine uzandı. Çeyrek final için mutlak kazanması gereken Anadolu Efes'te, Avrupa'ya veda etti.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Zeljko Obradovic, Turkish Airlines Eruoleague'de; play off turuna girilirken oynanan bu tarz maçların önemine değinirken, basketbolcularının performansları hakkında da konuştu. Zeljko Obradovic, "Oyuncularımı tebrik ederim." dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe'nin Başantrenörü Zeljko Obradovic, "Bu serinin kendi taraftarımız önündeki son maçıydı. Çok konsantre olmamız gerektiğini oyuncularıma söyledim. Play off'lara hazırlık anlamında bu maçlar çok önemli. Zagreb'deki korkunç tablodan sonra oyuncularımızla konuştuk ve önemli bir geri dönüş aldık. Beşiktaş ve Anadolu Efes maçlarında da bu geri dönüşü görüyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Çok güçlü bir takıma karşı iyi maç oynadık 2-3 dakika süresinde kayıplar da oldu. Maçın bittiğini sanarak rahatlama oldu takımda. Şu ana kadar gösterdikleri performanstan dolayı oyuncularımı tebrik ederim. Taraftarımıza da teşekkürler. Onlar bizim önemli bir parçamız. Önümüzde zorlu bir maç trafiği var. İlk olarak iki lig maçı oynayacağız, ardından TOP 16'nın son maçı olan Malaga maçı var. Akabinde ise Play-Off'lar başlıyor. Çok fazla maç var ama hazırlık süreci az ancak şikayetçi olmayacağız, çünkü bütün sene bu pozisyona gelmek için çalıştık. Taraftarımızı, bugünkü gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında bizi desteklemek için bekliyoruz."

LUİGİ DATOME: İYİ OLMAK VE KAZANMAK İSTEDİK

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın oyuncularından Luigi Datome de maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Zagreb'deki kötü imajımızı yıkmak istedik." diyerek, şunları söyledi:

"Lider olmamıza rağmen daha iyi olmak ve kazanmak istedik. Jan Vesely'den yoksun olarak yeni bir oyun sistemimiz var ve buna alışmaya çalışıyoruz. Son dakikalar hariç maçın genelinde çok iyi olduğumuzu düşünüyorum. Oyunu, planına göre oynadık."

ANADOLU EFES KOÇU IVKOVİC: BİZDEN DAHA İYİ TAKIMLAR

Bu arada Fenerbahçe mağlubiyetiyle Euroleague'de çeyrek final şansını kaybeden Anadolu Efes'te Başantrenör Dusan Ivkovic, ortaya koyduğu oyunla Fenerbahçeli oyuncuları tebrik etti. Sarı lacivertli rakiplerinin galibiyeti hak ettiğini belirten Dusan Ivkovic, oyuncularına da sitem etti.

Sarı lacivertli ekiple zorlu bir karşılaşma oynadıklarını anlatan tecrübeli çalıştırıcı Ivkovic, rakiplerinin galibiyeti hak ettiğini belirterek, sarı lacivertli ekibin kendilerinden daha iyi bir takım olduğunu söyledi.

Mücadelede ilk yarının kendileri için iyi geçtiğini ve dengeli bir oyun ortaya koyduklarını dile getiren Ivkovic, "Üçüncü periyotta oyunun kontrolünü kaybettik ve yaptığımız defans istediğimiz seviyede değildi. Maçın sonunda baskılı savunmayla geri gelmeyi denedik ama olmadı. Oyunculara öğretmem gereken şey, baskı altında nasıl oynamamızı bilmemiz olacaktır." diye konuştu.

Cihan

Zeljko Obradovic: Taraftarımız önündeki son maçı kazanmak istedik

Zeljko Obradovic: Taraftarımız önündeki son maçı kazanmak istedik

Zeljko Obradovic: Taraftarımız önündeki son maçı kazanmak istedik

Zeljko Obradovic: Taraftarımız önündeki son maçı kazanmak istedik

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim