• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Zeki Müren Bursa'ya geri döndü

Zeki Müren Bursa'ya geri döndü
Ünlü sanatçı merhum Zeki Müren, doğum yeri Bursa’da fotoğrafları ve özel sahne kostümlerinden oluşan bir sergiyle sevenlerinin karşısına çıktı.

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile açılan ‘İşte Benim Zeki Müren’ sergisi, Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde açıldı. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın 18 yıldır arşivinde bulunan Zeki Müren fotoğraf, köstüm ve özel eşyalarını gün yüzüne çıkaran sergi 19 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

İlki 18 Kasım 2014’te İstanbul’da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide Zeki Müren’in on bine yakın fotoğrafı, kostümleri, şiir ve notları ile arşiv görüntüleri yer alıyor.

Sanatçının çocukluktan gençliğine kadar yaşadığı Bursa’da düzenlenen sergi, Zeki Müren’in ilk gençlik yıllarından ‘Sanat Güneşi’ne dönüşümünü detaylı bir şekilde ziyaretçilerle paylaşıyor. Sergi Zeki Müren'in 1950’lerden başlayıp 1980’li yıllara kadar uzanan zaman diliminde hayatını milyonların gözü önüne seriyor. Ayni zamanda sergide kurulan mini sinema ile Zeki Müren’in filmlerinden de kısa kesitler sunuluyor. Özellikle sanat güneşinin kostümleri büyük ilgi görüyor. 

EN GENİŞ SERGİ BURSA’DA 

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Önce İstanbul’da açtık ve gördüğü ilgi nedeniyle süresini iki kez birer ay uzattık. Yaklaşık 70 gün kadar açık kaldı ve 70 bin kişi gezdi. Çok ilgi görüyor, çünkü bu sadece Zeki Müren sergisi değil, evet Zeki Müren’i anlatıyor ama Zeki Müren’i çocukluğundan sahne hayatı sonuna kadar ama onunla birlikte kısa bir Türkiye tarihi anlatılıyor bu sergi ile. Şimdi de Bursa’ya geldik. Malum ana ocağı, baba ocağı, baba kucağı memleketi burası, burada da çok gezileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Yapı Kredi Özel Bankacılıktan İmre Tüylü de şunları söyledi: “Bu gün Bursa’da İşte Binim Zeki Müren sergisinin 5.’sini açtık. Yarından itibaren halka açık. 19 Şubat’a kadar gezilebilecek. En uzun sergiyi Bursa’da açtık. Bu güne kadar İstanbul, Ankara, Bodrum ve İzmir’de toplam 110 binin üstünde ziyaretçi aldı sergilerimiz. Bursa ile bu sayıyı daha da artırabileceğimiz düşünüyoruz. Hafta sonları da dahil sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında açık sergimiz. Herkes ücretsiz bir şekilde sergiyi gezebilecek. Ayrıca Bursa’dan buraya gelen Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi servisi de kullanılarak gelinebilir.” 

Yapı Kredi Klütür sanat yayıncılık genel müdür yardımcısı Veysel Uğurlu tarafından ziyaretçilere gezdirilen sergide hayranları Zeki Müren’in hayatındaki ilk fotoğrafından, annesinin mektuplarına, ajandalarına aldığı notlarından, lise çağındaki anılarına ve şiirlerine kadar birçok farklı doküman eşliğinde onu tanıma fırsatı bulacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim