• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Zekeriya Öz planı deşifre oldu!

Zekeriya Öz planı deşifre oldu!
Kulislerde konuşulan çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. HSYK’nın aralarında Zekeriya Öz’ün de bulunduğu 17 Aralık operasyonunu yürüten savcılarla ilgili ‘sicil affı’ düzenlemesinin beklediği iddia edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), aralarında Zekeriya Öz’ün de bulunduğu 17 Aralık operasyonunu yürüten savcılarla ilgili ihraç talepli soruşturma raporlarını TBMM gündeminde olan “sicil affı” düzenlemesinden sonra ele alacağı öğrenildi 
 
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, ihracı istenen 17 Aralık operasyonu savcısı Zekeriya Öz ise sicil affı düzenlemesini bir aylık farkla kaçırdı. Öz’ün dosyasının henüz kararı verecek olan 2. Daire’ye gelmediği belirtildi.

TBMM’de Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri süren yargı paketi, HSYK koridorlarını hareketlendirdi. Özellikle paketin yasalaşmasıyla Yargıtay’a 128 ve Danıştay’a ise 38 yeni üye atanacak olması nedeniyle HSYK’ye ziyaretler yoğunlaştı. Yargıtay ve Danıştay’a atanmak isteyen hâkim ve savcılar, HSYK’ye gelerek “hayırlı olsun” ziyaretleri adı altında üyelik kulisi yapmaya başladı. Kurulda yaşanan olağanüstü hareketlilik nedeniyle şu anda sadece acil işler yapılıyor. Bu kapsamda HSYK 2. Dairesi, 5 aydır bekletilen terfi kararnamesini geçen hafta yayımladı. Bu süreçte HSYK Başmüfettişi Ömer Kara’nın, 17 Aralık operasyonunu yöneten Zekeriya Öz ile soruşturma savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında meslekten ihraç istediği haberleri basında yer almıştı. Alınan bilgiye göre, bu dosya henüz ne 3. Daire ne de 2. Daire’nin önüne geldi. Dosyanın henüz müfettişte olduğu, buradan 3. Daire aracılığıyla 2. Daire’ye gönderileceği belirtildi.

Ancak kurulun bu dosyayı görüşmesinin zaman alacağı ifade ediliyor. Özellikle HSYK’nin Meclis’te bulunan yargı paketinin yasalaşmasını beklediği öğrenildi. Kurulun sicil affı düzenlemesinin yasalaşmasının ardından öncelikle bu dosyalara bakacağı belirtildi. Bu nedenle Zekeriya Öz ve diğer 17-25 Aralık savcılarının dosyalarının yeni yıla kalacağı ifade edildi. Kurulda görüşülmeyi bekleyen 10 bin şikayet dosyasının olduğu dile getirildi.

DÜZENLEMEDE İLGİNÇ ZEKERİYA ÖZ AYRINTISI

Öte yandan sicil affının kapsamında ilginç bir ayrıntı dikkati çekti. Tasarıya göre sicil affı 14 Eylül 2005 ile 1 Eylül 2013 tarihleri arasını kapsıyor. Eğer düzenlemedeki affın kapsamı bir ay daha genişletilseydi Zekeriya Öz’ün dosyası hakkında soruşturma başlatılmasına neden olan Dubai tatili 17-20 Ekim 2013 tarihleri arasındaydı. Tasarının Meclis’te aynen yasalaşıp, af kapsamının genişletilmemesi halinde Öz, sözkonusu aftan yararlanamayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim